Geraint Thomas: “Voor de Tour knopen doorhakken over toekomst”
foto: Sirotti
dinsdag 5 juni 2018 om 11:11

Geraint Thomas: “Voor de Tour knopen doorhakken over toekomst”

Geraint Thomas wil voor de Tour de France knopen doorhakken over zijn toekomst. De 32-jarige Brit van Sky staat nog altijd open voor aanbiedingen van andere teams, hoewel zijn huidige werkgever hem niet graag ziet vertrekken. Dat meldt Cyclingnews.

“Ik wil het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid”, zei Thomas tijdens het Critérium du Dauphiné, waarin hij na twee koersdagen 23e staat. “Hopelijk voor de Tour. Het zou goed zijn als alles dan in kannen en kruiken is.” Het is niet voor het eerst dat de Brit nadenkt over zijn toekomst bij de Britse WorldTour-formatie, waarbij hij al sinds 2010 onder contract staat.

Thomas zit echter niet op de schopstoel bij Sky, waar hij zich op zijn plek voelt. “Ik weet precies hoe de ploeg werkt en ik voel me op mijn gemak. Ik heb het gevoel dat ik alle ondersteuning krijg die ik nodig heb om in de best mogelijke vorm te zijn, ik mag het programma rijden dat ik graag wil.”

Eigen kansen
Maar de Brit blijft de ambitie koesteren om in de grote rondes voor eigen kansen te mogen gaan, een rol die andere ploegen hem wellicht kunnen bieden. “Het is een geweldig team, maar er zijn natuurlijk ook veel andere goede ploegen. Sky wil duidelijk niet dat ik wegga, dus het wordt moeilijk om ‘nee’ te zeggen als er iets meer stimulans is om te blijven.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2018 11:17
Roept net als Poels al jaren dat hij kopman wil zijn, maar beide schapen teken wel elk jaar een nieuw contract.
5 juni 2018 11:20
"Sky wil duidelijk niet dat ik wegga, dus het wordt moeilijk om ‘nee’ te zeggen als er iets meer stimulans is om te blijven."

Welke stimulantia kan Sky hem dan bieden naast het kopmanschap? Geld?
5 juni 2018 11:21
Thomas is eigenlijk net een soort Porte. Hij is briljant in dienst voor zijn kopmannen en in rondes van een week, maar als hij het kopmanschap krijgt gaat het vaak mis. Zou het wel mooi vinden als hij toch besluit te vertrekken. Er zijn in principe zat ploegen die best een renner als hij kunnen gebruiken. Hij zou zo naar EF, Dimension Data, Katusha of Trek kunnen. De vraag is vooral of ze bereid zijn hetzelfde te betalen voor hem als SKY. Daar krijgt hij ongetwijfeld een dik salaris als meesterknecht/schaduwkopman.
5 juni 2018 11:27
ik begrijp het verschil nooit echt tussen heel veel verdienen en exuberant veel verdienen...
5 juni 2018 11:35
Zou naar Trek moeten, die kunnen hem toch wel een vergelijkbaar salaris bieden wat hij als knecht zou krijgen bij Sky. 2 klimmers erbij halen en hij kan het een keer gaan waarmaken.
5 juni 2018 11:54
32 jaar al, nog nooit dichter dan de 15de plaats in een grote ronde, veelal als meesterknecht gebruikt, ... . Als hij nu nog grote rondes wil winnen, moet hij er snel aan beginnen.

Voor een renner met zijn kwaliteiten toch maar een mager palmares. Als hij zich elk jaar zou focussen op de klassiekers, zag zijn erelijst er al heel wat indrukwekkender uit.
5 juni 2018 11:55
@ah-ja nou behalve voor froome en sagan ( en misschien nog een paar anderen) is het wielrennen vast geen bizarre vetpot en aangezien wielrenners geen hele lange carierre hebben is het voor gasten als thomas en poels het misschien wel fijj jezelf finncieel omafhankelijk te fietsen bij Sky
5 juni 2018 11:56
Heeft zijn beste jaren al gehad.
5 juni 2018 12:07
Hij is nu 32, rijdt nog steeds goede uitslagen. Kleine rondes winnen lukt hem nog wel daar rijdt ie nog steeds goed, maar dat kan bij Sky ook natuurlijk.
Ik zie hem geen grote rondes meer winnen als ie kopman zou worden, ergens tussen plaats 5 en 10 zal nog wel lukken.

Bij Sky zal die net wat meer verdienen dan Poels denk ik, dus meer dan 1 miljoen €, hoeveel precies geen idee.
Sky heeft een salaris budget van iets van 20 miljoen € dan kun je je "knechten" van meer dan 1 miljoen veroorloven. Dat is fors meer, tot een factor 2 dan de andere teams.

Nog niet afgeschreven maar over 2-3 jaar zal het zeker wat minder worden, de jaren gaan dan tellen.
Voor Poels, een beetje vergelijkbaar maar net wat anders, die moet nog 31 jaar worden, reed plaats 6 vorig jaar Vuelta en dit jaar 12 in de Giro als "knecht".
Als kopman zie ik Poels wel top5 in een GT rijden, misschien ook podium, een GT winnen alleen met wat geluk als kopmannen uit gaan vallen.
Poels kiest gewoon eieren voor zijn geld en dat kan ik me goed voorstellen.
5 juni 2018 12:14
3 Jaar te laat Geraint
5 juni 2018 12:26
Dit lijkt me vooral een praatje om z'n contract bij Sky wat op te leuken. In het cyclingnews-interview wordt ook gesuggereerd dat andere ploegen een beetje moe worden van het achter hem aanlopen zonder de respons te krijgen dat hij ook echt zou willen verhuizen. Kan ik me in zijn positie (of die van Poels) best voorstellen ook - als iedereen die op WF het advies had gekregen 'ergens anders' kopman te worden dat daadwerkelijk had gedaan hadden we al heel wat extra kopmannen gehad...
5 juni 2018 12:38
Die blijft bij Sky en geef hem eens ongelijk. Hij verdient daar net zoveel (zo niet meer) dan hij bij andere teams als kopman zou verdienen én hij heeft niet de druk van het zijn van een kopman. Hij weet zelf ook wel dat hij de verwachtingen als kopman niet in kan lossen, daarvoor is hij gewoon net niet goed genoeg.
5 juni 2018 13:03
Verschil tussen extreem veel en exuberant veel? Dat verschil is dag en nacht, deze jongens “moeten” voor hun 35e binnen zijn, vermogen hebben opgebouwd om de rest van hun leven op te kunnen teren. Dan lijkt 2 miljoen bruto per jaar veel, maar dat houdt in de praktijk niet over... belastingen, levensonderhoud, bla bla
5 juni 2018 14:08
ik zie hem inde tour meedoen voor top 3 dit jaar
5 juni 2018 15:36
Een soort eeuwige belofte, deze Thomas. Hij is gewoon net zo oud als Robert Gesink en Bauke Mollema. Als hij het echt in zich had om een goed klassement te rijden in een grote ronde had hij dat vast al eens gedaan.
5 juni 2018 16:01
Thomas en Poels naar Sunweb om voor Dumoulin te knechten
5 juni 2018 17:52
Lekker saai, fietsen aub.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.