Gerrans: ”Een Tourrit ontbrak nog voor de ploeg”
maandag 1 juli 2013 om 17:13

Gerrans: ”Een Tourrit ontbrak nog voor de ploeg”

Simon Gerrans

foto: Sirotti

Simon Gerrans won vandaag de derde etappe van de Tour de France door in een millimetersprint de Slowaak Peter Sagan te verslaan. De Australiër werd in de laatste kilometer afgezet door Daryl Impey. ”Een ritzege ontbrak nog op het palmares van de ploeg en ik ben blij dat het nu gelukt is”, aldus Gerrans na afloop over de eerste gewonnen Touretappe voor zijn ploeg.

“Het team hebben fantastisch werk geleverd vandaag. Ik had deze etappe vooraf aangekruist en dan is het leuk om het teamwerk af te ronden”, zegt Gerrans. “Ons plannetje klopte perfect. We wilden agressief rijden en met Simon Clarke hadden we een mannetje in de vroege vlucht. Ik had me verstopt en werd in de sprint perfect afgezet door Daryl Impey.”

Uiteindelijk moest er een fotofinish aan te pas komen om de winnaar te bepalen. “In de sprint zag ik Sagan naast me komen. Ik heb geprobeerd om het zo lang mogelijk vol te houden en heb mij naar de finishlijn gegooid. Het was zo nipt dat we allebei niet wisten wie gewonnen had”, lacht Gerrans.

In 2008 won Gerrans al eens een Tourrit, maar voor Orica-GreenEDGE is het de eerste overwinning in de Franse rittenkoers. “Vorig jaar hadden we een fantastisch jaar, maar een zege in de Tour misten we nog. Een etappezege was ons grote doel dit jaar en ik ben blij dat het gelukt is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.