Gesink: “Ik zou heel graag weer eens een koers winnen”
foto: WielerFlits
zaterdag 26 maart 2016 om 12:00

Gesink: “Ik zou heel graag weer eens een koers winnen”

Robert Gesink moest woensdag lijdzaam toezien hoe zijn klassementsambities langzaam bij hem weggleden op de slotklim La Molina in de Ronde van Catalonië. Een dag later ging hij op de Port Ainé in de aanval en dat gaan we vaker van hem zien dit jaar, vertelt hij aan WielerFlits.

Focus op Rio
WielerFlits-verslaggever Maxim Horssels bezocht eerder dit jaar het trainingskamp van LottoNL-Jumbo in Spanje en sprak daar uitgebreid met de kopman van de Nederlandse WorldTour-formatie. Een deel daarvan was terug te zien in WielerFlits Live #9. “De Olympische Spelen schoppen het seizoen een beetje in de war. Ik ga heel erg graag naar de Spelen, maar zou ook heel erg graag de combinatie Tour de France-Vuelta a España doen. Rio maakt dat moeilijk. Maar als je heel realistisch kijkt zijn de Spelen maar één keer in de vier jaar, terwijl de Vuelta ook volgend seizoen weer is. Daarom hebben de Spelen enigszins voorrang. Vanuit de Tour zo goed mogelijk in Rio aan de start staan, lijkt mij het beste.”

Meer winnen
Gesink boekte in zijn gehele carrière tot op heden twaalf zeges, waarvan drie op WorldTour-niveau. Voor een renner met zijn capaciteiten is dat wellicht iets te weinig, al hebben meerdere factoren erin meegespeeld dat hij misschien niet het maximale uit zijn loopbaan heeft kunnen halen. Zijn laatste zege dateert van september 2013, toen hij de Grand Prix Cycliste de Québec won. “Ik heb ook aangegeven dat ik heel graag gewoon weer eens een koers zou willen winnen. Het liefst een zo groot mogelijke wedstrijd. Dat is me een aantal keren gelukt en dat is een fantastisch gevoel. Daar doe je het allemaal voor, dat is heel simpel. Een koers winnen dus en het liefst een hele grote. Dat lijkt me een heel mooi doel voor dit seizoen. En tussendoor alles meepakken wat er voor de rest nog in zit”, lacht de nummer zes van de afgelopen Tour de France.

Volledig interview met Robert Gesink

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal. Kijk elke dinsdagavond ook naar WielerFlits Live om 20.00 uur.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2016 11:43
er stokt iets, hij was zeer veelbelovend maar het is er nog niet helemaal uit gekomen
26 maart 2016 11:47
Leuk interview!
26 maart 2016 12:03
Leuk interview met veel duidelijkheid over zijn seizoen en persoonlijke ambities.

Een puntje van verbetering is het elke keer "ja" zeggen van Maxim in interviews op de achtergrond.
26 maart 2016 12:16
Zou heel mooi zijn, om hem bijvoorbeeld de Amstel Gold Race te winnen.

Maar als je naar de resultaten van Gesink kijkt, dat zie je toch dat hij in 2009 en 2010 zijn grootste ere plaatsen heeft behaald. Hopelijk komt hij nog een keer op dat niveau!
26 maart 2016 12:18
@walkowiak

Die factoren waardoor het heeft gestokt zijn toch vrij duidelijk, ik Ken weinig renners die in hun carrière vaker pech hebben gehad.
26 maart 2016 12:39
als wielrennen een computerspel zou zijn heeft Gesink het in ieder geval nog niet uitgespeeld. ;)
26 maart 2016 12:48
Janjanssen:
Zo eenvoudig ligt het volgens mij niet. Het zijn niet alleen de tegenslagen, die overigens iedereen in meerdere of mindere mate meemaakt, maar veeleer hoe je hiermee omgaat wat bepalend is voor je prestaties.
26 maart 2016 12:50
Dat zouden jouw loyale supporters ook wel willen, Robert
26 maart 2016 12:56
Ik gun hem dat van harte. Het is moeilijk voor een type als hij. Hij is geen veel winnaar want er zijn renners die echt gespecialiseerd zijn op dat vlak. Die kiezen hun momenten uit. Kunnen sparen in de ene wedstrijd en toeslaan in de andere en dan is het seizoen al geslaagd. Gesink heeft altijd een klassement in zijn achterhoofd en daarin is hij weer geen podium kandidaat. Maar je mag blij zijn dat wij Gesink hebben. Een Wielerland als België zou er maar al te blij mee geweest zijn iemand in de top 6 van de tdf vorig jaar. Zij hebben wel weer die specialisten die wedstrijden kunnen winnen. Die kweken ze daar. Gesink moet het doen met wat hij heeft gekregen van de natuur en heeft door pech, echt heel veel pech ook niet alles eruit kunnen halen.
26 maart 2016 13:03
Het niveau waar hij nu op zit is niet hoog genoeg om eenwedstrijd te winnen. Als hij een wedstrijd wil winnen moet hij toch zeker op het niveau zijn om top 10-15 te kunnen rijden in een WT-rondje. Werk aan de winkel.
Blijft een leuke kerel trouwens. Heb bij hem altijd het gevoel dat er nog veel meer in moeten zitten (het winnen van zo'n WT-rondje of AGR).
26 maart 2016 13:17
Een interview van een paar maanden geleden. Jammer dat dit nu pas wordt gepubliceerd. Dat snap ik eigenlijk niet goed.
26 maart 2016 13:19
@Jan Jansen
Daarmee suggereer je dat Gesink niet goed met tegenslagen kan omgaan. Iets wat op WF vaker wordt gezegd, maar wat nooit gestaafd wordt door enig feit.
26 maart 2016 13:20
Onbegrijpelijk dat hij zich op de spelen richt als hij zo graag iets wil winnen, veel te zwaar deelnemersveld, nog afgezien van de overschatte medailles.
26 maart 2016 13:39
Leuke kerel, en daar ligt direct zijn probleem. Ik heb het idee dat hij te lief is, niet meedogenloos genoeg. Daarom zie ik hem niet veel meer winnen.
26 maart 2016 13:40
Tja, als je ziet wie hij in 2009 en 2010 (op 22-23 jarige leeftijd) allemaal klopte in bijvoorbeeld Emilia. Of de ereplaatsen toen in de Amstel, Lombardije. Zijn klimmen richting bijvoorbeeld Alto de Velefique...
Wat kan het toch zijn? Gaat er tegenwoordig minder in, waardoor er ook minder uitkomt? Is de onbevangenheid weg? Is de blessure aan zijn been toch dermate problematisch dat de echte top niet meer kan?
Jammer in ieder geval, want hij heeft voor mij zeker de gunfactor.
26 maart 2016 14:00
Ik begrijp de fixatie op de Spelen niet zo erg, waar hij alles behalve een topfavoriet is. Waarom ga je met al die aandacht voor Rio niet juist contrair met een focus op de Vuelta? Als je het dan over winnen hebt, zou hij daar een hele goede kans maken op een rit en/of een heel mooi klassement.
26 maart 2016 15:08
Orakel, misschien gaan er bij anderen wel dingen in die er niet bij Robert ingaan, waardoor er bij hem ook minder uitkomt! Steeds weer blijkt dat anderen de zaak belazeren. Met als grote bedriegers de Russen: naar nu blijkt atleten, zwemmers,schaatsers ( er waren al veel wielrenners!) en er volgen er meer omdat dit soort praktijken op hoog bestuurlijk niveau worden gedoogd en positieve plasjes "verdwijnen". Steeds meer komt er naar buiten. Het stopt niet, helaas. Geloof jij b.v. Ilnur "Meldonium" Zakarin nog (al 2 jaar schorsing achter de rug, net als schaatser Koelisjnikov overigens) of welk andere Russische renner?? Ik ben het geloof in een compleet "schone" sport kwijt en vind dat bedriegers, in welke sport ook geen enkele kans meer moeten krijgen om zich nog te meten. Levenslange schorsing dus, geen tweede kans. En tot Robert zou ik willen zeggen, ik zal je altijd in positieve zin blijven volgen en hoop dat je ondanks( en nog steeds ) een hoop "rotzooi om je heen en alle tegenslagen weer eens een grote koers wint. Prima goser en uitermate prettige en open persoonlijkheid.

Edit redactie: Insinuaties kunnen op het daarvoor bestemde forum
26 maart 2016 15:42
@peervaneynthoven
Alsof Zakarin de enige is die structureel beter is dan Gesink... Je kunt het heel simpel verklaren, na die beenbreuk is hij niet meer dezelfde renner, als in een renner met meer slechte dagen en een algemeen minder vermogen bergop. Alleen de eerste aankomst bergop van de TdF vorig jaar heeft hij zijn prestaties uit het '09 en '10 geëvenaard.
26 maart 2016 16:33
Misschien tijd om voor een andere ploeg te gaan koersen. verandering van spijs doet eten
26 maart 2016 17:04
had eerder weg moeten gaan uit z'n beschermde (wieler)omgeving.
26 maart 2016 17:39
Gesink moet zich meer richten op eendagskoersen. Zeg ik al jaren.
Uitstekend zesde worden in de tour. Maar daar koop je niks voor. Er is maar 1 ding wat telt en dat is winnen. Lekker de amstel rijden die kan gesink zeker winnen!
Laat het ronde werk maar voor wat het is!
26 maart 2016 17:53
Peer, je haalt me de letters uit m'n toetsenbord ofwel helemaalmet je eens.
26 maart 2016 18:31
Tja, ... Ik ook.
26 maart 2016 18:43
Gesink moet andere doelen stellen als hij wilt winnen. De tour kan hij niet winnen maar een fitte Gesink had de afgelopen Vuelta voor de knikkers mee kunnen doen. Een ronde van het Baskenland. Catalonie,Romandie, Californie,Ronde van Zwitserland, Luik,Lombardije,Vuelta,Giro daar zou hij hoofddoelen van moeten maken. Niet de tour waar hij hooguit een rit kan winnen en een goede top 10 notering.
26 maart 2016 18:48
Als Robert iets wil winnen, dan moet hij denk ik een keer het klassement laten voor wat het is in een etappekoers (1e rit gelijk op achterstand binnenkomen). Dan krijgt hij in een berg rit de kans op een etappe zege. Pierre Rolland snapt dit beter. Zolang hij iedere dag blijft rijden voor een 10e plek dan gaat hij het niet meer redden.
Natuurlijk mag hij ook voor een klassement rijden, maar er zijn inmiddels snellere renners (niet altijd beter, want ik ben het met Peer eens).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.