Gesink: “Ik zou heel graag weer eens een koers winnen”
foto: WielerFlits
zaterdag 26 maart 2016 om 12:00

Gesink: “Ik zou heel graag weer eens een koers winnen”

Robert Gesink moest woensdag lijdzaam toezien hoe zijn klassementsambities langzaam bij hem weggleden op de slotklim La Molina in de Ronde van Catalonië. Een dag later ging hij op de Port Ainé in de aanval en dat gaan we vaker van hem zien dit jaar, vertelt hij aan WielerFlits.

Focus op Rio
WielerFlits-verslaggever Maxim Horssels bezocht eerder dit jaar het trainingskamp van LottoNL-Jumbo in Spanje en sprak daar uitgebreid met de kopman van de Nederlandse WorldTour-formatie. Een deel daarvan was terug te zien in WielerFlits Live #9. “De Olympische Spelen schoppen het seizoen een beetje in de war. Ik ga heel erg graag naar de Spelen, maar zou ook heel erg graag de combinatie Tour de France-Vuelta a España doen. Rio maakt dat moeilijk. Maar als je heel realistisch kijkt zijn de Spelen maar één keer in de vier jaar, terwijl de Vuelta ook volgend seizoen weer is. Daarom hebben de Spelen enigszins voorrang. Vanuit de Tour zo goed mogelijk in Rio aan de start staan, lijkt mij het beste.”

Meer winnen
Gesink boekte in zijn gehele carrière tot op heden twaalf zeges, waarvan drie op WorldTour-niveau. Voor een renner met zijn capaciteiten is dat wellicht iets te weinig, al hebben meerdere factoren erin meegespeeld dat hij misschien niet het maximale uit zijn loopbaan heeft kunnen halen. Zijn laatste zege dateert van september 2013, toen hij de Grand Prix Cycliste de Québec won. “Ik heb ook aangegeven dat ik heel graag gewoon weer eens een koers zou willen winnen. Het liefst een zo groot mogelijke wedstrijd. Dat is me een aantal keren gelukt en dat is een fantastisch gevoel. Daar doe je het allemaal voor, dat is heel simpel. Een koers winnen dus en het liefst een hele grote. Dat lijkt me een heel mooi doel voor dit seizoen. En tussendoor alles meepakken wat er voor de rest nog in zit”, lacht de nummer zes van de afgelopen Tour de France.

Volledig interview met Robert Gesink

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal. Kijk elke dinsdagavond ook naar WielerFlits Live om 20.00 uur.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2016 18:50
Dit jaar heeft Gesink nog niets laten zien wat een selectie voor hem voor RIO rechtvaardigt.
26 maart 2016 18:54
Hij overschat zichzelf al jaren. Heeft zijn vooraanstaande plaats in het peloton al seizoenen geleden zelf kwijtgespeeld. Tegenslag kan niet als excuus aangevoerd blijven worden. Wat dat betreft is Tom Boonen een beter voorbeeld hoe je als topsporter dient om te gaan met tegenslag. Mijn al lange tijd geleden geuite twijfels over Gesink worden nu al seizoenen lang door hemzelf onderstreept. Sorry, dat zijn de feiten en daar zult u het mee moeten doen...
26 maart 2016 19:01
Stukje herkenning zeker?
26 maart 2016 19:28
:) vind ik grappig Vlek.
26 maart 2016 20:15
Sooike(waarom eigenlijk dat verkleinwoordje?), Boonen als ultiem voorbeeld hoe om te gaan met tegenslag?? Gebruik van Coke misschien? Heeft ie inderdaad goed overwonnen! Of bedoel je andere tegenslag? Laat horen waar je op doelt en staaf het met feiten. Per slot doe je je kennelijk voor als rijdende rechter als het om Gesink gaat. Waar zoekt Robert steeds excuses? Waar overschat Gesink zichzelf? Laat weten en vertel. Kom op zeg, als er een altijd reëel is en geen excuses verzint dan is het Robert Gesink wel. Boonen en zijn baas zeuren al als er een paar niet meerijden op kop in de E3 Harelbeke! "Lakse tegenstanders" (Boonen) en "Laffe Kaffers" (Lefevre). Over excuses gesproken.
26 maart 2016 20:47
Wanneer een sporter op jonge leeftijd een heel hoog niveau haalt en daarna weinig doorontwikkelt of iets terugvalt, is dat voor de fanatieke sportvolger erg verwarrend. Althans, als het een landgenoot betreft die veel in de schijnwerpers staat. Het komt in alle sporten en landen genoeg en in veel sterkere vorm voor. Zoals tennisser Lleyton Hewitt, voor wiens terugval geen alom aanvaarde reden is, die desondanks zijn status als 'vechtjas' nooit is kwijtgeraakt.

Tom Boonen als voorbeeld? Maar waarom presteert hij de laatste jaren dan beduidend minder? En hoe vaak tijdens zijn carrière is Tom na een wedstrijd wel niet met excuses (of redenen...) op de proppen gekomen wanneer hij niet wist te winnen?
Ik zie Boonen overigens wel degelijk als een groot sportman maar dan voornamelijk op basis van zijn prestaties en fysieke kwaliteiten als renner.

Gesink loopt vaker / eerder tegen zijn fysieke grenzen aan dan waar je op basis van zijn eerste profjaren zou verwachten dat zijn plafond als laat-twintiger zou liggen. Om welke reden dan ook. En voor wie dat niet wil begrijpen of accepteren is er de mogelijkheid om zelf een verhaaltje te bedenken om jezelf te plezieren.
27 maart 2016 03:27
hartritme stoornis is een buitengewoon nare combinatie met 'in het rood' gaan. Bijzonder hoe velen daar gewoon overheen stappen op Wielerflits. Die kwaal heeft verlammend gewerkt op prestaties.

Eens met skedel, voor mij onbegrijpelijk dat hij een hoofddoel maakt van een koers welke hij never gaat winnen. Rio is 'voor de groten'. Zou 10x liever hebben dat Gesink eens piekt naar Baskenland of Zwitserland, (wat was hij er daar al eens dichtbij).

Toch, hoe hij Sagan van kop af uit het wiel sprintte in Canada, het is nog steeds mijn meest dierbare wielerherinnering. Wat gun ik deze man die ene echte klepper nog.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.