Gesink schrikt van dopingbekentenis Niermann
dinsdag 29 januari 2013 om 13:46

Gesink schrikt van dopingbekentenis Niermann

robert gesink

foto: Sirotti

Robert Gesink is geschrokken van de dopingbekentenis van zijn vriend en voormalig knecht Grischa Niermann. De Duitser deed gisteren een boekje over over zijn gebruik van EPO, in de periode 2000-2003. ”Dat ook Grischa aan de doping zat, schetst voor mij alleen nog maar een duidelijker beeld van hoe het wielrennen er een jaar of tien terug voor stond”’, zo reageert Gesink tegenover het ANP.

Gesink schrok van de biecht van Niermann, die in het verleden ook knecht was van Boogerd, Leipheimer en Menchov, maar is blij dat de tijden veranderd zijn. ”Ik besef steeds meer dat ik heel dankbaar mag zijn dat ik in die tijd nog niet op de fiets zat”, aldus Gesink.

”Grischa is een goede vriend van me, hij belde me er zelf over op. Misschien raar, maar ik heb Grischa er nooit persoonlijk naar gevraagd. Ik kende geen beter voor zijn sport levende, gepassioneerde knecht. Deze bekentenis tekent hem daarom ook als mens. Hij had ook gewoon zijn mond dicht kunnen houden”, zo besluit De Condor van Varsseveld.

Lees ook:
Grischa Niermann bekent gebruik EPO in Rabobank periode

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.