Gesink tankt vertrouwen met vijfde plek in Californië
maandag 18 mei 2015 om 11:48

Gesink tankt vertrouwen met vijfde plek in Californië

Robert Gesink is uitermate tevreden met zijn prestatie in de Tour of California. De kopman van LottoNL-Jumbo sloot de rittenkoers in het westen van de Verenigde Staten af op de vijfde plek. “Ik vertrek hier met een goed gevoel”, zegt Gesink op de website van zijn ploeg.

De ploegleiding is eveneens te spreken over zijn uitslag in het algemeen klassement. “Zijn prestatie is hoopgevend”, oordeelde ploegleider Erik Dekker. “Na Romandië hadden we al een goed gevoel en hier heeft hij laten zien dat hij weer een stap heeft gemaakt. Robert is op de weg terug.”

“Het was goed om weer een week mee te doen voor het klassement. Hiermee kan ik door naar het ‘echte werk’”, voegde Gesink toe. “Ik ga de komende weken op hoogtestage. Daar ga ik hard werken om de laatste stap te zetten. Daarna wil ik terug op mijn oude niveau zijn. Deze week hebben we een proces doorgemaakt met de mannen. Het is een gemotiveerde ploeg die als team kan knokken. Ik kijk met vertrouwen vooruit.”

RIDE Magazine
87 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2015 12:45
Toppie. Die is weer op de weg terug. Meen ergens gelezen te hebben dat hij de Dauphiné rijdt, evenals Kelderman. Of hij overigens ooit nog vijfde wordt in de TdF is de vraag. In hele cruciale jaren heeft hij wel heel veel tegenslag gehad. Verder moet hij normaliter Quintana, Froome, Valverde, Pinot, Contador en Nibali voor laten gaan. Anderzijds was de Vuelta vorig jaar meer dan hoopgevend. En met wat uitvallers sta je soms op plekken die je vooraf niet verwacht. Je weet het nooit: het wiel is rond
18 mei 2015 12:47
Ik hoop met hem mee. Maar het grote werk, de tour, gaat om grote mannen. Ook een gesink op topnivo mag dan net als Bauke en vele anderen meedoen voor plaats 10-15. Ik zie de Gees het liefst een etappe pakken. Dat is al moeilijk genoeg. Mee rijders zijn er al genoeg van.
18 mei 2015 12:48
@GGE
Ik zie nochtans geen enkel vraagteken in jouw posts.
18 mei 2015 12:52
Het gaat erom hoe Robert zich voelt en hij is de enige die kan zien en voelen of hij progressie maakt. De uitslag op Mt. Baldy zegt mij niet zoveel in die zin dat hij daar reed tegen renners die al veel meer kilometers in de benen hadden... en Henao is bergop toch echt geen pannenkoek. En een top10 klassering is in de tour best mogelijk als alles meezit. Dat hij max 12 tot 20ste kan worden in het AK is natuurlijk onzin... en om op deze leeftijd al het rijden van een klassement te laten schieten is echt te vroeg,
18 mei 2015 12:58
Zubeldia was bijvoorbeeld 8e in de vorige Tour de France. Die houdt hij in het AK van Californië toch ruimschoots achter zich.
18 mei 2015 12:59
Onzin dat Gesink maximaal 12 tot 20ste kan eindigen of voor de bergtrui zou moeten gaan. Hij heeft toch al meerdere keren bewezen top 10 de kunnen rijden in grote rondes. Dus waarom nu niet proberen.
18 mei 2015 13:03
Gesink kun je idd een beetje in t rijtje plaatsen die om de plekken 6 t/m 10 gaan strijden met Mollema, Zubeldia, V.Garderen enz.
18 mei 2015 13:05
Zou Gesink "willen" knechten voor Kelderman?
18 mei 2015 13:11
Grappig dat velen hier beginnen met afkraken. Ik moet eerlijk zeggen dat Gesink die achter Sagan en alaphillipe eindigt mij ook wat tegenviel. maar anderzijds, was er een WFer die liet zien dat gesink daar maar 2W onder zn oude top wattage heeft getrapt toen hij hier won. Voor mij is dus veel meer de vraag: hoeveel harder kan hij nog?

Edit: het zou mij wel boeiend lijken als kelderman, ten dam of Gesink eens voor de bergtrui gingen en de andere twee voor het klassement. En op de vraag hierboven: ja Gesink heeft dat al eens aangegeven dat die tijd gaat komen. De vraag is meer zou gesink deze tour willen knechten voor Kelderman.
18 mei 2015 13:12
@xistnc

Ik noem het zeker niet slecht, maar zeg tezamen dat ik de vooruitgang niet merk. Dat is toch een vraagteken plaatsen? Zonder dat er een vraag gesteld wordt weliswaar...

Zubeldia vind ik een type renner die sneller top 10 rijdt in een grote ronde door zijn constantheid en doorzetting dan in kleinere rondes.
18 mei 2015 13:14
Xistnc
Achter enlighten me moet ook geen vraagteken. Dat je daar dan geen antwoord op hebt..
18 mei 2015 13:25
Het interview in Helden boezemt weinig vertrouwen in in Robert. Hij is zelf al tevreden als hij nog een keertje top 10 kan rijden in de Tour... Als je ziet dat allerlei renners die minder waren dan jij, je links en rechts voorbijrijden, dan kun je daar toch niet tevreden mee zijn? Ik begrijp dat werkelijk niet. Als je een topsporter bent, dan wil je toch het maximale. Het is precies deze mentaliteit waarom Nederlandse jongens weg moeten bij LottoNL. Ze worden niet gestimuleerd de top te halen, en daarom zijn de vaderlandse resultaten in topwedstrijden zo matig. Deze generatie heeft echt niet minder talent dan Boogerd, Dekker, Knaven en den Bakker, of generaties ervoor. De dopingtijden zouden beter moeten zijn, en dus de kansen groter.
18 mei 2015 13:33
Ach, ik vind het al prachtig de Gesink in zijn 3e koers na alle ellende (na de hosanna van de Waalse Pijl en een prima ronde van Romandië) weer koerst om de winst. Hij oogt gretig en al wat scherper, nu nog de inhoud en hardheid van de jongens die al op hun pieken zitten.

Verder jammer dat de tijdrit was ingekort, en daarmee op het lijf van Sagan was geschreven (veredelde proloog), anders had Jos TLJ op 2 overwinningen gezet.
18 mei 2015 13:35
@ Geurt; Nee, die den Bakker, Knaven etc. deden het zoveel beter dan Robert in het AK van de grote rondes... Roept Robert dat hij de Tour nog wel eventjes gaat winnen, is het ook niet goed. Hij voelt zich weer topsporter, wil koersen winnen en zet niet zijn zinnen op een topklassement in de Tour; prima toch? Zien we hem aanvallen en misschien ritten winnen.
18 mei 2015 13:38
@ Geurt Harm: niet eerlijk!Het is imo geen gezapigheid van Gesink dat hij hoopt nog een keer top tien te rijden in de Tour. Meer realisme en verwachtingen temperen. Afgelopen vier jaar brak hij z'n been (bijna einde carierre), met als resultaat een pin. Daarna z'n hart. Dat heeft z'n ontwikkeling ook geen goed gedaan. En dan privé omstandigheden van afgelopen najaar. In de jaren dat een normale renner grote stappen maakt, stond hij letterlijk stil. Dat maak je 1 2 3 niet meer goed.

Verder vind ik de vergelijking met de generatie doping niet erg sterk. Bovendien was 2014 een topjaar voor het nederlandse wielrennen. Dan moeten we nu niet lopen huilen
18 mei 2015 13:46
Quote:
Giant-GreenEdge - 18 mei 2015 om 13:12
Ik zeg tezamen dat ik de vooruitgang niet merk. Dat is toch een vraagteken plaatsen?

Nee, dat is tegenspreken.

Een vraag zou zijn: "waaraan wordt die vooruitgang afgemeten?"

Een deel van het antwoord op die vraag zit overigens gewoon in het artikel, een ander deel ontbreekt. En over dat ontbrekende deel zeg ik, dat de ploeg er goed aan zou doen om met toevoeging van wat meer perspectief in het bericht rekening kan houden met diverse groepen lezers.
18 mei 2015 13:47
gesink moet in de tour bergop knechten voor Kelderman lijkt me, dus lijkt me het best om ook een paar dagen uit te zoeken en voor de bergtrui te gaan. ze hebben ook Ten Dam om te knechten.
18 mei 2015 13:47
We hebben hem nu in 3 verschillende wedstrijden gezien. Hij heeft er 3 gereden dit jaar. Waalse Pijl werd hij 25e met een sterk deelnemersveld. In Romandie reed hij in de koninginnerit op minder dan een minuut van Quintana,Nibali en Froome. Californie was een sprintersbal dit jaar en op Mt Baldy verliest hij van een Alaphillipe in topvorm en een Sagan die alles uit de kast reed voor zijn klassement. Voor iemand met zo weinig wedstrijdkilometers in zijn benen rijdt hij gewoon goede uitslagen. Je weet dat hij nog beter kan dus Gesink ligt goed op schema voor de tour. Top 5 is op papier bijna onmogelijk maar als je kijkt naar het afgelopen jaar in de tour dan weet je dat er altijd verrassingen zijn. Van de top 5 van vorig jaar had ik alleen Nibali en Valverde in de top 5 verwacht.
18 mei 2015 14:12
Ongelofelijk dat bepaalde mensen hier denken te bepalen of Gesink vertrouwen tankt of niet, dat weet hij zelf toch wel het beste.

Hopelijk blijft zijn vorm groeien en staat hij er in Zwitserland en Frankrijk.
18 mei 2015 14:19
To be honest, ik ben niet onder de indruk van Gesink zijn Mt Baldy klassering was een teleurstelling, maar goed misschien zijn mijn verwachtingen te hoog. De rest van het jaar zal het uit gaan wijzen, maar met dit verhaal verwacht ik toch wel een stapel world tour punten van hem in de komende 5 maanden
18 mei 2015 14:20
Uiteindelijk is het aan Gesink om te voelen of hij in de Tour er klaar voor is om voor klassement of niet te gaan. Persoonlijk denk ik dat het te vroeg komt, en hij energiezuinig het sommige dagen gewoon moet laten lopen en dan beter voor enkele etappes zoals Majka kan gaan. Ben benieuwd hoe de leiding erover denkt, en dit als plan met hem doorneemt, of dat het toch om de WT punten gaat.

Als hij in ieder geval op de manier dat Kruiswijk in de Giro bezig is, heroïsch in de aanval gaat, zal dat heel veel positieve publiciteit geven, omdat de massa daar wel kijkt. Imo beter voor de sponsor dan een +/- 10e plaats door er dagelijks zo lang mogelijk aan te proberen te hangen.

Verder legt hij met af en toe een etappe te selecteren ook een hele goede basis voor de Vuelta, wat hem ook wel goed lijkt te liggen, om daar wel voor een top 5 plaats te gaan.

Maar de ambitie voor goed klassement in de Tour zal wel zo groot zijn (Tour is alles), dat ik denk dat er toch elke dag voor een top 10-15e plaats in het AK gestreden gaat worden, samen met Bau, Lau en Wilco.
18 mei 2015 14:22
Geurt Harm moet maar eens een stukje gaan fietsen met Gesink en hem eens even piekfijn uitleggen hoe hij het één en ander moet aanpakken als wielerprof.
18 mei 2015 14:25
Goed, dat hij vertrouwen tankt voor zichzelf. Waar dat vertrouwen toe gaat leiden later in het seizoen zullen wij met zijn allen af moeten wachten. Eerst zien dan pas geloven.
Alhoewel het te gemakkelijk is om te zeggen dat ik er geen vertrouwen in heb. Ik geloof slechts in een sporadisch succesje voor Gesink hier en daar.
Voor een top-5 notering in de Tour de France zou hij 3 weken lang ver boven zichzelf uit moeten stijgen, want anders zie ik hem Contador, Nibali, Froome, Quintana en consorten niet bijbenen. Ik vermoed zelfs dat Kelderman beter zal zijn dan Gesink.
18 mei 2015 14:49
@robotour: ben ik erg benieuwd naar: Kelderman versus Gesink!
18 mei 2015 14:58
Gesink viel me niet tegen en 5e is gewoon netjes. Vergeet niet dat hij er lang uit is geweest. Omdat hij attent koerste en een heuvelrit als etappe 3 overleeft, wordt er meteen gesproken over eindwinst en top 5 in de tour en daarom gaat het juist mis en valt het tegen. Gesink zal nooit meer tot zijn topniveau komen en top 5 rijden in een grote ronde. Mensen kunnen dat blijkbaar moeilijk accepteren. Voor de tour zijn alleen al Contador, Froome, Nibali, Quintana, Valverde, Bardet, Van Garderen, Mollema, Pozzovivo, Pinot beter.
Edit: En dan heb je ook nog renners als Barquil, Rolland, Peraud, Zubeldia, Kelderman die zeker niet veel minder zullen zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.