Gesink tevreden met plek vijftien: “Muur van Huy liegt niet”
foto: Sirotti
woensdag 19 april 2017 om 17:20

Gesink tevreden met plek vijftien: “Muur van Huy liegt niet”

Robert Gesink is woensdag als vijftiende geëindigd in de Waalse Pijl. De 30-jarige kopman van LottoNL-Jumbo zou de koers aanvankelijk niet rijden, maar besloot zichzelf eens te testen nadat hij maandag terug kwam van een hoogtestage in Andorra. “Ik denk dat dit mijn plek was”, zegt hij na afloop tegen CyclingOnline.

Gesink moest van vrij ver komen, maar die kritiek wuift hij na afloop min of meer weg. “Uiteindelijk zat ik voor het echt begon in het wiel van de besten. In het begin heb ik altijd wat moeite met de versnelling, maar later kom ik als een diesel op gang. Ik denk dat dit mijn plek was. Tegen een man als Alejandro Valverde kan ik hier niet op. Ik reed in de voorlaatste beklimming van de Muur naast hem en toen zag ik al hoe soepel hij naar boven reed. De Muur van Huy liegt niet. Hier kun je je niet verstoppen.”

RIDE Magazine
78 Reacties
Sorteer op:
20 april 2017 09:24
Volgens de redactie van WF mag je niet antisupporteren. Prima uitgangspunt. Maar kennelijk wordt er een uitzondering gemaakt als het Gesink betreft.
20 april 2017 09:30
Veel mensen staren zich blind op die 4e plaats ooit, maar in Gesinks topjaar 2010 werd hij 14e op 19 seconden. Hij heeft in de WP eigenlijk altijd rond de 10-20 gescoord. Ik snap de ophef niet zo, waren er dan echt mensen die hier een podium hadden verwacht?
20 april 2017 09:31
Dit hele gedoe hoort bij het "geef het volk een spel om ze rustig te houden". Het duimpje gaat omhoog of naar beneden net zoals in de arena in de tijd van de Romeinen. Gesink vormt onderdeel van dit spel maar heeft het goed voor elkaar; hij hoeft niet te vrezen voor zijn leven en strijkt een riant salaris op. Het enige wat vervelend kan zijn, is de steeds terugkerende onvrede van de volgers. Wie het laatst lacht, lacht het best. En op het einde van de maand is dat Gesink.
20 april 2017 09:56
@Jan Jansen Zolang de sponsors tevreden zijn met Gesink als uithangbord en Gesink tevreden is als hij elke maand op zijn bankrekening kijkt, dan houd het voor ons volgers natuurlijk op, maar de Muur van Huy liegt niet;)
20 april 2017 10:00
Lekker lanterfanten deze man! Niets presteren maar wel een dik salaris! Heerlijk toch zou ik ook doen! Schandalig van de leiding van TLJ. Dan ook nog gewoon hoogste stages terwijl hij zich heeft verlaagd tot een rittenkaper!

Man mensen wakker worden! Stuur hem gewoon als kopman naar de Tour.
20 april 2017 10:04
@vinniefietsen @robotour: zoiets bedoelde ik dus, verwijtend, oordelend, teleurgesteld. Want iedereen moet toch minimaal het niveau van Thomas kunnen halen toch? Dank!

Teleurgesteld ben ik zeker niet. Ik heb mijn verwachtingspatroon van Gesink al heel lang geleden bijgesteld. Ik probeer hier alleen wat tegengas te geven aan al degene die Gesink blijven pamperen en alles maar goed blijven praten ongeacht zijn manier van rijden.

Als hij zich volgens jou ook niet kan spiegelen aan Thomas aan wie moet hij zich dan nog welk spiegelen? Zelfs met Kruijswijk kan hij dan niet meer wedijveren ? Zelfs het niveau van Tom Dumoulin is al te hoog voor hem gegrepen ?
20 april 2017 10:29
@robotour: de man komt net terug van een hoogtestage, is in opbouw, maak je niet druk.
20 april 2017 10:39
Een wijs man zei ooit: "we beoordelen anderen op hun gedrag en onszelf op onze intenties". Oftewel Gesink kan goeie intenties hebben, maar die kennen wij wielervolgers niet, wij willen acties zien!
Maar het mes snijdt aan 2 kanten. Iedereen die enorme kritiek heeft op het salaris van Gesink tov zijn resultaten zou ook eens kritisch kunnen kijken naar zijn/haar eigen positie in de samenleving en daar vervolgens een conclusie aan verbinden. De uitkomst kan zowel 'ik ben hypocriet' zijn als 'ik heb het volste recht om Gesink te bekritiseren'.
20 april 2017 10:44
@vinnievidefietsen, dat bedoel ik dus, maak je niet druk, hij is in opbouw..... pamperen en alles maar blijven goed praten;)
20 april 2017 12:53
Gewoon veel te slecht gepositioneerd. Had minimaal bij de eerste 15 moeten zitten toen men de muur opdraaide.
20 april 2017 12:58
@robotour

En de zeikerds vinden ook altijd wel iets.

Deze koers is last minute toegevoegd, duidelijk dus geen hoofddoel.
Hij moet gewoon worden afgerekend op zijn doelstellingen en dat is vooral de Tour.
20 april 2017 13:17
Wij mogen alle sporters overal en altijd afrekenen, dat is zelfs onze taak als ervaren en deskundige volgers.
20 april 2017 13:26
In het nieuwsbericht op de site van TLJ zelf staat trouwens dat het NK weer op zijn agenda staat. Dat is in ieder geval de eerste klepper!
20 april 2017 13:28
Het NK is dit jaar in het Montferland, dat is op steenworp afstand van zijn ouderlijk huis. Ik kan me voorstellen, dat dit een goede reden voor hem is om te starten.
20 april 2017 13:29
zolang dat afrekenen ook maar realistisch gaat en met gelijke normen voor alle rennners. Want niemand schiet de kopman van katusha af terwijl die hier een serieus doel van had gemaakt. Niemand schiet Terpstra af die op zn waffel gaat, niemand schiet dumoulin zo hard af als hij het in de Giro verprutst. of naja niemand.. al die ervaren en deskundige reaguurders hiero iig niet.

Kritische noten kraken, prima, maar beetje realisme is wel goed. En Thomas afschuiven als middenmoot getuigd van onkunde, gezien wat die allemaal kan winnen van erkende toppers.

@robotour: Gesink heeft nochtans meer koersdagen en kilometers dan valverde dit jaar.. dus of hij nou echt zoveel op trainingsstage zit als dat iedereen hier denkt. Verschil is: we krijgen het van hem mee, weet jij veel wat Valverde doet buiten de koersen om. Of wat dacht je van Froome en Quintana die maanden van de planeet verdwijnen op, je raad het al, hoogtestage.
20 april 2017 13:39
@Janjanssen98765 Ik heb het ook niet specifiek over deze koers. Zeiken doe ik in 99,9% van de gevallen op een toilet. Schijnbaar zijn de getrouwe Gesinkfans zeer snel op de teentjes getrapt. Ik geef alleen wat tegengas en nuances omtrent zijn status momenteel.
De doelstelling voor de Tour is rittenkapen toch ? Naar dat niveau is hij dus aan het afglijden..;);)
20 april 2017 13:45
En mocht het in een rit in de Tour de France lukken, dan heb je altijd de sleutel van dat vakantiehuisje nog toch?
20 april 2017 13:48
Ik vind het zo bizar dat toen Gesink voor klassementen reed iedereen zei dat hij ermee moest kappen en dat etappezeges veel beter waren om voor te gaan... nu heeft hij die keuze gemaakt en dan wordt hij daar op aangesproken en neergesabeld. Wielervolgers zijn toch een vreemd volk. Wat deze man ook doet of presteert het is nooit goed genoeg. Echt diep triest hoe weinig respect er gegeven wordt aan een renner die altijd volledig voor zijn sport gegaan is... heel veel tegenslag is tegengekomen, maar altijd weer opkrabbelt en door gaat. Ik denk dat er maar weinig hier dat zouden kunnen opbrengen.
20 april 2017 13:48
@Sephiroth ha ha dat is een mooie; Gesink heeft meer koersdagen en km's dan Valverde, maar heb je gezien wat Valverde allemaal al niet gewonnen heeft ?! of wat Roglic t.o.v. Gesink al gewonnen heeft om een realistischer beeld te schetsen voor dit seizoen.
Over Froome en Quintana maar niet te spreken want die winnen grote Rondes, dus die vergelijk met Gesink heeft helemaal geen zin.
20 april 2017 14:08
daar ging het mij ook niet om robotour :) dat gesink weinig wint is oud nieuws. Het gaat erom dat de laatste paar dagen veel mensen erover zeuren dat gesink meer moet koersen zoals valverde (hun voorbeeld). Enige wat ik ermee wil zeggen is dat gesink aardig wat koersdagen maakt dit jaar nu alles normaal loopt. Niet dat hij een topper is gaat worden of was, die discussie is te subjectief voor velen :P
20 april 2017 14:16
@Sephiroth correct en inderdaad goed verwoord zo. Vraag blijft langs welke meetlat moet je Gesink nu gaan leggen bezien op het heden, zonder naar zijn status en behaalde resultaten in het verleden te wijzen of zijn vele tegenslagen erbij te halen.
Niveau Thomas - blijkbaar te hoog, niveau Wellens misschien ?
20 april 2017 14:26
Hoogtestage aanvoeren als excuus is wel makkelijk, als je meer dan een week op voorhand weet dat je WP rijdt zoek dan een muurtje a la Hoei op en rijdt hem desnoods tig keren. Een renner die alleen zijn neus een enkele keer aan her front laat zien een keer per jaar is niet wat fanboys verwachten.
20 april 2017 14:43
@schipperaar maar op het moment dat hij zijn neus aan het front laat zien en dan zelfs wint zoals bijvoorbeeld in de Vuelta vorig jaar... waar ben jij dan op zo'n moment, want dan zie ik geen reactie van je. Ik vind het een beetje flauw zoals je nu reageert en eigenlijk wel vaker als het niet lukt... erg jammer dit.
20 april 2017 15:01
ach rahimns laat sooike schipperaar en flyellus42 etc gewoon lekker hun portie azijn zeiken. Daar gaat geen mens wat aan kunnen veranderen. Verspilde energie. Enkel reageren als het fatsoenlijk onderbouwd is :)
20 april 2017 15:03
@rahims
Heb hem wel degelijk de hemel in geprezen toen ie als eerste boven kwam maar was ook verbaasd dat ie niet voor het ak ging, de enige manier om te harden en ja zo'n muurtje kan je oefenen en dan rijdt ie gewoon met Teuns mee of zelfs sneller.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.