Gesprek Orica-GreenEDGE en Van den Broeck loopt op niets uit
foto: Sirotti - archief
zondag 5 juli 2015 om 11:03

Gesprek Orica-GreenEDGE en Van den Broeck loopt op niets uit

Jurgen Van den Broeck heeft gesprekken gevoerd met Orica-GreenEDGE, maar die zullen niet leiden tot een contract. De Belg staat momenteel nog onder contract bij Lotto Soudal. Een vertrek bij de Belgische ploeg ligt voor de hand.

Matthew White, ploegleider bij Orica-GreenEDGE, vertelt tegenover Cyclingnews dat Van den Broeck niet zal tekenen bij de Australische formatie. “We hebben gesprekken met hem gevoerd, maar hij komt niet naar ons”, aldus White. Dit seizoen werd de 32-jarige klassementsrenner bij Lotto Soudal niet geselecteerd voor de Tour de France. In de Giro d’Italia eindigde VDB op een twaalfde plek.

Afgelopen week wist Van den Broeck nog zijn tweede profzege te boeken. Hij versloeg zijn landgenoten op het Belgisch kampioenschap tijdrijden en zal het komende jaar in de Belgische kleuren zijn tijdritten afwerken.

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2015 13:07
@ verzuurde benen:
nee alsjeblieft geen TLJ. die hebben al genoeg types VDB. (ronderenners die top 10 kunnen rijden)
5 juli 2015 13:08
Gewoon naar Wanty en daar richten op rondjes van een week.
5 juli 2015 13:14
Ik zie eerlijk gezegd ook niet echt de toegevoegde waarde van vdB, behalve als superknecht in de bergen. Maar in die rol zal hij zich niet schikken..
TLJ heeft genoeg kopmannen op dit moment.
5 juli 2015 13:19
Misschien kan Giant hem wel gebruiken, als ze zich willen ontwikkelen in het rijden voor een klassement in grote rondes.
5 juli 2015 13:21
Bij Lotto- Soudal moet hij sowieso weg. Ze willen nieuwe toppers aantrekken en hun jonge talenten een verbeterd contract voorleggen.

Vanmarcke zou op hun verlanglijstje staan.
5 juli 2015 14:06
Alle respect voor Jurgen. Hij is op enkele jaren uitgegroeid van held naar kop-van-jut. Mensen vergeten snel iemands prestaties zeker in België. Het is echter zo dat zijn karakter niet altijd van hem de meest populaire renner heeft gemaakt. Profileert zich vaak als een wat moeilijk persoon. Toch was hij de beste ronderenner van de laatste tien jaar (buiten de uitschieter van De Gendt).

Ik weet niet waar hij heen moet. Ik zie hem echt niet knechten daarvoor is hij als kopman te veel gewoon geweest. Bovendien heeft die jarenlange eenzaamheid op de Teide hem ook geen deugd gedaan en waarschijnlijk zelfs gedesillusioneerd. Besluit: een kleine ploeg zoals Wanty. Voor de rest kan ik me echt niks inbeelden. Toch respect voor zijn prestaties en jarenlange inzet.
5 juli 2015 14:12
Vd Broeck zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een rol als kopman van een PCT ploeg of een rol als meesterknecht in een WT ploeg.
5 juli 2015 14:26
Ik denk ook wanty.misschien kunnen ZE zo proberen om volgend jaar een grote ronde te rijden
5 juli 2015 14:52
@kobe,

uiteraard staat Vanmarcke als Belgisch hoop op het verlanglijstje van Lotto Soudal, zoals hij dat ook wel bij Etixx zal staan.

Hij heeft echter gewoon een contract tot eind 2016 en heeft hij het goed naar zijn zin bij Lotto Jumbo
5 juli 2015 15:26
Wielerfan, ik had vernomen dat er gesprekken aan de gang waren tussen L-Soudal en Vanmarcke.

We zullen volgend jaar zien welke geruchten kloppen.

Zelf hoop ik dat VDB een mooie ploeg voor zichzelf vindt. Hij is niet de meest getalenteerde maar heeft 110% gebruik gemaakt van z'n talent.
5 juli 2015 15:37
Vanmarcke staat onder contract en wil helemaal niet weg. Waar moeten die geruchten dan vandaan komen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.