Gevallen Stan Van Tricht geeft op in Giro d’Italia U23
foto: Cor Vos
zondag 30 augustus 2020 om 11:11

Gevallen Stan Van Tricht geeft op in Giro d’Italia U23

Voor Stan Van Tricht heeft de Giro d’Italia voor beloften nog geen dag geduurd. In de openingsrit rond Urbino kwam de jonge renner van SEG Racing Academy ten val, waarbij hij een diepe snee in zijn knie opliep. Even probeerde hij nog verder te rijden, maar moest dan toch de strijd staken.

Van Tricht is teleurgesteld dat hij vroegtijdig moest opgeven. “Dit was al heel lang een doel van mij en de ploeg, dus het is pijnlijk om al op de eerste dag in deze situatie terecht te komen. Na de val probeerde ik weer op de fiets te stappen, maar de pijn hield aan. Het beste was om te stoppen en te denken aan het grotere plaatje. Ik wens de ploeg het allerbeste voor de rest van de ronde, want iedereen verkeert in goede vorm en ze zijn tot mooie dingen in staat.”

Na zijn crash was Van Tricht naar het ziekenhuis overgebracht. Vandaag reist de 20-jarige belofte uit Boutersem terug naar België, waar hij nog eens wordt onderzocht en aan zijn herstelproces zal beginnen.

flag-it Giro d’Italia U23 2020

Gisteren is in Urbino, in de Marche, de Giro d’Italia U23 van start gegaan. De ronde geldt als een gewichtige graadmeter in het U23-circuit. Na de opgave van Stan Van Tricht bestaat het aandeel Belgische renners nog uit Jordi Meeus (SEG), Jens Reynders (Hagens Berman Axeon), Sylvain Moniquet (Groupama-FDJ CT), Viktor Verschaeve, Henri Vandenabeele, Maxim Van Gils en Arne Marit (allen Lotto Soudal U23).

De Giro d’Italia voor beloften duurt tot zaterdag 5 september.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.