Gil D’heygere tiende in massasprint Valencia: “Niet slecht voor een amateur”

Gil D’heygere tiende in massasprint Valencia: “Niet slecht voor een amateur”

Foto: Geert Schalk

donderdag 15 april 2021 om 20:00

Gil D’heygere sprintte in de schaduw van Arnaud Démare en co naar een tiende plaats in de tweede etappe van de Ronde van Valencia. Doel geslaagd dus voor het continentale Tarteletto-Isorex, dat de koersdagen dit jaar vooralsnog op één hand kan tellen. “Niet slecht voor een amateurrenner”, vertelt D’heygere ons.

“Het was geen gemakkelijke dag met al die regen”, aldus de man uit Zulte. “Hoe dichter we tegen de zee kwamen, hoe aangenamer het werd. Maar het was nog altijd koud. Verre van aangenaam zelfs. De sprint was hectisch. Het ging redelijk stevig naar beneden en FDJ trok het op een lang lint. Die mannen zijn sterk genoeg om het tempo hoog te houden tot de finish, dus voor ons was het daarachter proberen te sprinten en misschien nog een plekje winnen, maar dat was het dan ook. Je kon geen vijf plaatsen meer opschuiven, dat was onmogelijk. Daar lag het tempo veel te hoog voor.”

Dan is die tiende plek geen slecht resultaat. Zeker als je bedenkt dat Alfdan De Decker (zestiende) eigenlijk de uitverkoren man van Tarteletto-Isorex was. “Zoiets gebeurt in alle hectiek. Alfdan was mij niet gevolgd en ik kwam vooraan uit. Als je in die situatie komt op een kilometer van de streep, dan moet je doorgaan natuurlijk. Deze top 10-plek komt dus onverwachts. Ik ben vandaag zelfs nog in de tegenaanval gegaan op de kopgroep met ploegmaat Brent Van de Kerckhove. Ik reed uiteraard niet mee, maar ik wilde me wel tonen. Die publiciteit is belangrijk voor de ploeg.”

Amper koersdagen
Na Valencia is het bang afwachten hoelang het duurt voor er weer een koersdag op de planning komt. “In dat opzicht is het geen makkelijk seizoen. Ik blijf al vier jaar plakken op hetzelfde niveau en kom nu bij Tarteletto-Isorex eindelijk in een ploeg terecht waar je normaal gezien veel profkoersen rijdt. Behalve dit jaar, waarin de kleinere koersen dun bezaaid zijn. Ik werk halftijds en ben blij met elke koersdag die ik krijg. Er zijn normaal gezien weer koersen vanaf 13 mei, maar dat is nog lang natuurlijk.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.