Gilbert is het niet eens met uitslag Vélo d’Or: “Wat moet Van der Poel nog meer doen?”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 25 oktober 2023 om 10:51

Gilbert is het niet eens met uitslag Vélo d’Or: “Wat moet Van der Poel nog meer doen?”

Niet Mathieu van der Poel of Tadej Pogacar, maar Jonas Vingegaard won dinsdag de Vélo d’Or en werd zo verkozen tot beste wielrenner van 2023. Philippe Gilbert, in 2011 zelf winnaar van de prestigieuze prijs, kan zich niet vinden in de uitslag en uit op X zijn ongenoegen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gilbert heeft een duidelijke voorkeur en het is niet de man die afgelopen zomer voor de tweede keer de Tour de France wist te winnen. “Wat vindt u van de keuze van de jury van de ‘Vélo d’Or’?”, begint de oud-renner zijn post op X, voorheen Twitter. “Wanneer ik Mathieu het WK veldrijden zie winnen, meerdere wedstrijden zie animeren, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix zie winnen. En uiteindelijk ook nog eens het WK op een magistrale wijze, wat moet hij dan nog meer doen?”

De jury gaf echter de voorkeur aan Jonas Vingegaard. De renner van Jumbo-Visma won dit jaar voor een tweede opeenvolgende keer de grootste wielerwedstrijd op aarde, de Tour de France. Maar het bleef niet bij zijn zege in de Ronde van Frankrijk, aangezien de Deen ook de sterkste was in de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné, twee prestigieuze meerdaagse wielerkoersen. In het najaar werd hij bovendien ook tweede in de Vuelta a España, achter zijn ploegmaat Sepp Kuss.

Van der Poel nog wel in de prijzen, Pogacar met lege handen
Van der Poel werd nog wel verkozen tot de beste klassiekerrenner van 2023, maar opvallend genoeg greep Tadej Pogacar naast de prijzen. De Sloveen moest in de Tour de France weliswaar opnieuw zijn meerdere erkennen in Jonas Vingegaard, maar de renner van UAE Emirates won met de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije wel twee van de vijf wielermonumenten en was ook de beste in andere prestigieuze wedstrijden als Parijs-Nice, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Deze mannelijke wielrenners waren genomineerd voor de Velo d’Or 2023

Wout van Aert, Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Mads Pedersen, Tom Pidcock, Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar, Primož Roglič, Jonas Vingegaard en Adam Yates

Uitslag Vélo d’Or 2023
flag-nr1 flag-dk Jonas Vingegaard – 142 punten
flag-nr2 flag-nl Mathieu van der Poel – 133 punten
flag-nr3 flag-si Tadej Pogacar – 126 punten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.