Gilbert stuurde mailtje met excuses na teleurstellende Amstel Gold Race

maandag 20 april 2015 om 19:14
Gilbert stuurde mailtje met excuses na teleurstellende Amstel Gold Race

Het mislopen van de overwinning in de Amstel Gold Race is Philippe Gilbert niet in de koude kleren gaan zitten. “Hij was zo ontgoocheld dat hij iedereen ’s avonds nog heeft ge-e-maild”, verklapt ploegleider Alan Peiper van BMC aan Sporza. “Dat hij ontgoocheld is in zichzelf en dat hij gefaald heeft tegenover zijn teammaats en de staf. Ik vind dat bijzonder voor een leider die verantwoordelijkheid neemt.”

Gilbert leek zondag op weg naar zijn vierde zege in de Limburgse klassieker, maar na zijn aanval op de Cauberg kwamen veel renners terug en eindigde hij in de sprint uiteindelijk slechts als tiende. “Iedereen weet waar hij gaat aanvallen, dat is een enorme druk voor één renner”, verdedigt Peiper zijn kopman. “En pas op, het was bijna weer gelukt.”

Peiper denkt niet dat Gilbert minder sterk is dan in de voorbije jaren. “Hij gunde Hermans de zege in de Brabantse Pijl en had maar één renner in zijn wiel op de Cauberg. Ik denk dat we zondag in Luik-Bastenaken-Luik een grote Gilbert gaan zien. Dan is het weer allemaal voor hem en hopen we op dat tikkeltje meer geluk in de finale.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

GROCERY 21 april 2015 om 07:13

Hij gaat Luik zeker niet winnen in ieder geval. Purito denk ik

Romāns Vainšteins 21 april 2015 om 07:51

Purito gaat Luik zeker niet winnen in ieder geval. Kwiatkowski denk ik.

EdEnd 21 april 2015 om 09:01

Ik ga Luik in ieder geval niet winnen… dat is absoluut zeker :)

Maar mooi gebaar van Gilbert, ondanks dat de Waalse renners meestal wat vage lui zijn vind ik dit gewoon een mooie renner. Dat hij het dit jaar niet voor elkaar krijgt te winnen is jammer maar hij probeerde het wel en dat ging ook niet heel verkeerd. Overigens was Mathiews natuurlijk ook knap bij de kop toen Gilbert ging, de favorieten maakten hun rol dus wel gewoon waar. Dan is een excuus niet echt nodig, maar het siert je wel.

Geert44 21 april 2015 om 09:58

@EdEnd dank je voor de sociologisch onderbouwde stelling dat Waalse renners vage lui zijn. Ik voeg er eentje aan toe: renners uit Lekkerkerk zijn meestal rijzige lui en die uit Nieuw-Lekkerland hebben grote voeten.

robotour 21 april 2015 om 11:05

Had hij niet gewoon tegen zijn ploeggenoten na afloop kunnen zeggen: Sorry, ik heb jullie goede en harde voorwerk niet kunnen afmaken.
Als hij na de top van de Cauberg gewoon vol doorrijdt, wordt hij minimaal 2de met grote kans
te winnen omdat Matthews vierkant op zijn fiets zat. Gilbert is “een grote meneer” dus kom op
gaan geen zielig mailtje schrijven, had dan je ploeggenoot Vanavermaet in de eindsprint meer geholpen, maar ja daar voelt meneer zich te groot voor.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.