Gilbert treedt toe tot Raad van Bestuur Belgische rennersvakbond
foto: Cor Vos
zondag 8 maart 2020 om 20:07

Gilbert treedt toe tot Raad van Bestuur Belgische rennersvakbond

De Belgian Professional Cycling Association heeft Philippe Gilbert aan haar Raad van Bestuur toegevoegd. Gilbert zal de schakel vormen tussen renners en de BPCA, zegt Staf Scheirlinkx bij Sporza. “Philippe is toch een beetje de patron van het peloton.”

De BPCA, een aftakking van de internationale vakbond CPA, werd vorig jaar opgericht door oud-profwielrenner Staf Scheirlinckx. “Het gaat inmiddels zo goed met ons dat we nu een nieuwe naam kunnen verwelkomen. Philippe was altijd al bezig met de belangen en de veiligheid van de renners. Hij wordt de verbindingsman tussen de renners en onze vereniging. Zo kunnen we weten wat er leeft bij de renners.”

Scheirlinkx maakt het nieuws bekend tijdens de GP Monseré, waar hij co-commentator was. “Ik heb enorm veel respect voor de carrière van Philippe en dat apprecieert hij. Daarom was er snel een klik en heeft hij niet getwijfeld. Al zei hij wel dat hij zich de komende drie jaar op zijn rol als renner wil focussen. Het is ook niet de bedoeling om hem veel te belasten. Maar met hem hebben we wel iemand die een oogje in het zeil houdt. Philippe is toch een beetje de patron van het peloton. Er wordt naar hem geluisterd. Daarom is hij de perfecte persoon om mee de lijnen uit te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.