Giro 2015: Ilnur Zakarin wint op circuit van Imola, Kruijswijk zesde
foto: Sirotti
woensdag 20 mei 2015 om 16:55

Giro 2015: Ilnur Zakarin wint op circuit van Imola, Kruijswijk zesde

Ilnur Zakarin heeft de elfde etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De 25-jarige Rus van Katusha reed met nog circa twintig kilometer te gaan weg uit een kopgroep en kwam op het autocircuit van Enzo en Dino Ferrari in Imola solo over de streep. Steven Kruijswijk, die ook deel uitmaakte van de kopgroep, werd zesde. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) behoudt de roze trui.

Kruijswijk weer in de aanval
Zakarin maakte deel uit van een kopgroep die snel na de start in Forlì was ontstaan. Net als zaterdag en zondag was ook Steven Kruijswijk weer vooraan aanwezig. De twee kregen gezelschap van de Spanjaard Beñat Intxausti (Movistar) en de Italiaan Diego Rosa (Astana).

Later kwamen ook Matteo Montaguti, Carlos Betancur (bieden AG2R), Sylvain Chavanel (IAM Cycling), Franco Pellizotti (Androni-Sidermec), Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Simone Stortoni (Androni-Sidermec), Marek Rutkiewicz (CCC Sprandi Polkowice), Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini) en Rubén Fernández (Movistar) aansluiten, waardoor een kopgroep van dertien man ontstond.

Aanval van Zakarin slaagt
Op het heuvelachtige parcours, dat er door de regen nat bijlag, kwam er in het peloton geen georganiseerde vlucht op gang. Op het plaatselijke circuit, dat bijna vier keer afgelegd moest worden, bleven er vooraan uiteindelijk zeven man over: Kruijswijk, Betancur, Intxausti, Zakarin, Hesjedal, Rosa en Pellizotti.

Zakarin bleek van de koplopers de beste benen te hebben. De Rus, die onlangs al indruk maakte met de eindzege in de Ronde van Romandië, reed in de voorlaatste ronde weg en werd niet meer teruggepakt. Ook een poging van Kruijswijk om in zijn eentje naar de Rus toe te rijden bleek tevergeefs. Kruijswijk sprintte naar de zesde plaats, 53 seconden achter de winnaar.

foto: Sirotti

foto: Sirotti

Val Uran, aanval Contador
De klassementsrenners hielden zich betrekkelijk rustig, al liet Rigoberto Uran iedereen opschrikken met een val vlak voor het ingaan van de laatste ronde. De Colombiaan van Etixx-Quick-Step kwam met hulp van zijn ploeggenoten echter weer snel terug. Ook Contador wist nog even de ogen op zich gericht. De drager van het roze viel aan bij de laatste beklimming van de Tre Monti op vijf kilometer van de streep. Zijn plaagstootje reikte echter niet ver, waardoor er in de top van het klassement niets veranderde.

flag-it Giro d’Italia 2015 (2.UWT)
Uitslag etappe 11: Forlì – Imola (Autodromo Ferrari) (153 km)
1. flag-ru Ilnur Zakarin (Katusha) in 3u55m8s
2. flag-co Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) op 53s
3. flag-it Franco Pellizotti (Androni-Sidermec) allen z.t.
4. flag-es Beñat Intxausti (Movistar)
5. flag-it Diego Rosa (Astana)
6. flag-nl Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo)
7. flag-ca Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin)
8. flag-pl Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) op 58s
9. flag-be Philippe Gilbert (BMC)
10. flag-es Juan José Lobato (Movistar)
Volledige uitslag

Algemeen klassement na etappe 11:
1. flag-es Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) in 46u54m19s
2. flag-it Fabio Aru (Astana) op 3s
3. flag-es Mikel Landa (Astana) op 46s
4. flag-it Dario Cataldo (Astana) op 1m16
5. flag-cz Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) op 1m46s
6. flag-it Giovanni Visconti (Movistar) op 2m2s
7. flag-co Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step) op 2m10s
8. flag-it Damiano Caruso (BMC) op 2m20s
9. flag-cr Andrey Amador (Movistar) op 2m24s
10. flag-cz Leopold König (Sky) op 2m30s
Volledige stand

RIDE Magazine
138 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2015 17:02
Is het niet een Italiaanse Kazak dan is het wel een Russische Tartaar. En de rest maar zijn best doen. Kruijswijk heeft al bijna meer tijd doorgebracht met Betancur dan met zijn ploeggenoten
20 mei 2015 17:02
Op zich is deze overwinning van Zakarin niet verdacht of opvallend. Het gebeurt natuurlijk veel vaker dat iemand die uit de kopgroep ontsnapt niet meer bijgehaald wordt. Het is alleen zo jammer dat hij al eerder gepakt heeft..
20 mei 2015 17:02
Knap hoor hoe hij wegrijdt en wegblijft en Valverdebassonibali...niet zo Janken over doping.....als iemand vraagtekens plaatst bij jouw geliefde Valverde...kan je het ook niet hebben....
20 mei 2015 17:02
@Wielerfan
Doe toch eens normaal man, hij staat in het klassement op 42 minuten, iedereen die de hele tijd riep dat die doping gebruikte had hem hier hoog in het klassement verwacht. Blijkt dus dat die dat niet aan kan en daarom nu steeds het probeert in de ontsnappingen.
20 mei 2015 17:03
Kruijswijk rijdt zeer sterk, hopelijk gaat hij voor de blauwe trui!
20 mei 2015 17:03
Bijzondere oogopslag heeft Meneer Zakarin.
20 mei 2015 17:03
De vorm van Zakarin vanuit romandie is natuurlijk nooit weggeweest. Na eraf gereden te zijn in die rare rit ligt de focus op ritwinst en het zou me niets verbazen mocht hij er verderop nog eentje bijpakken.

'De nieuwe Froome etc' geloof ik niet in, het is volgens mij een echte aanvaller die met zijn kracht goed meekan in kleinere rondes met lopende cols.
20 mei 2015 17:04
Mooi hoe hij al die gasten eraf poeft. Ging als een baksteen naar beneden, rijdt heel goed in de regen. Die laatste 2 dagen in Romandië waar hij zo goed was, zeek het ook de hele dag naar beneden.
20 mei 2015 17:04
Heerlijk gereden door Zakarin, knappe demarrage bergop en daarna gewoon solo een tijdritje uit zijn benen gegooid. Lekker relevant dat hij vijf jaar geleden ofzo gepakt is, zo lang hij nu niet gepakt wordt is er niks aan de hand. Zo'n Hesjedal heeft ooit ook doping gepakt en daar hoor ik ook niemand over vandaag. Het heeft er ook gewoon mee te maken dat hij een Rus is, zo'n Canadees zal niemand aanpakken.

Lekker naïef ook om te denken dat de rest op een bruine boterham rondrijd.
20 mei 2015 17:04
Kruijswijk moet lekker aankomende week veel rust nemen en elke rit laten lopen en in de bergritten aanvallen.
20 mei 2015 17:04
Is de woordgrap zak erin al gemaakt?

Edit: Aah, ja dus :)
20 mei 2015 17:04
@KRP
In je eentje zo snel uitlopen is juist volstrekt logisch in dit weer. Zakarin daalde als een malle, dan ben je al in het voordeel t.o.v. de achtervolgers. Daarnaast reden ze elkaar eerder in de wielen, dan dat ze echt probeerden Zakarin terug te pakken. En hij was ook gewoon de beste vandaag. Dan loop je snel uit.

Ik snap niet dat mensen zo naar deze (prachtige) Giro kijken. Zo is wielrennen volgen toch niet leuk meer? Geniet gewoon van de mooie koers. Valsspelers worden er wel uitgehaald.
20 mei 2015 17:04
Edit redactie: Niet nodig. Insinuaties kunnen in dit forum-topic geplaatst worden.

Gilbert leek me de sterkste bij de favorieten...
20 mei 2015 17:04
Irritant zeg al die baby's die over doping beginnen. Ga lekker een andere sport verzieken met je gemiep. Te roepen over 'ze maken onze sport kapot'. Lazerstraal op, het is jouw sport niet.

On; mooie overwinning van de jonge Rus! Zelden een Rus zo zien lachen ;)

Kruissie ook weer sterk erbij, paar keer moeilijk maar op karakter toch weer door. Die vent is echt in mijn achting gestegen!
20 mei 2015 17:05
Ik had zelfs geld ingezet op zakarin in Romandie in de hoop dat hij uit een verkeerd potje gesnoept zou hebben.. Jammer dat ik hem voor de giro min of meer had afgeschreven:p
20 mei 2015 17:05
Van mij mogen mensen best vraagtekens stellen bij Valverde, ik mag toch gewoon zeggen wat ik vind
20 mei 2015 17:05
Kunnen we ophouden met dat Tataar en gewoon Rus zeggen?

Kunnen we ook ophouden met die zure dopinginsinuaties. Reageer alsjeblieft ergens anders of kijk gewoon niet.
20 mei 2015 17:05
Kom op mensen, hij staat op ruime achterstand. Die heeft gespaard voor zo'n overwinning. Kruijswijk en Hesjedal staan nog relatief kort in het klassement en ja die hebben gemiddeld nog harder gereden, tot nu toe.

Dat Zakarin hier wint zegt alleen maar iets over zijn talent.
20 mei 2015 17:06
@cavendish
Helemaal mee eens.....En laten we over de spanjaarden nog maar zwijgen...
20 mei 2015 17:06
@VBN
Maar je gaat wel helemaal uit je bol als Piti een overwinning boekt. Dan moet je ook niet gaan miepen als Zakarin wint. Beide zijn betrapt geweest, en allebei zijn ze even verdacht.
20 mei 2015 17:06
@slice
Contador heeft grote kans deze Giro te winnen en is ook al eens geschorst geweest, daar hoor ik zelden meer iemand over. Dan mogen we voor Zakarin ook applaudisseren.
20 mei 2015 17:07
Ik vertrouw hem ook niet, maar hij zit wel gewoon in mn poule! Geloof me, dan ben je een stuk minder zuur :)
20 mei 2015 17:07
Van mij wel wel even in een vrijdag land en forum....maar je bent wel een beetje selectief....als Valverde geraakt wordt...
20 mei 2015 17:08
Edit redactie: Niet nodig. Insinuaties kunnen in dit forum-topic geplaatst worden.
20 mei 2015 17:08
Quote:

Sammysosa - 20 mei 2015 om 17:04

Irritant zeg al die baby’s die over doping beginnen. Ga lekker een andere sport verzieken met je gemiep. Te roepen over ‘ze maken onze sport kapot’. Lazerstraal op, het is jouw sport niet.

On; mooie overwinning van de jonge Rus! Zelden een Rus zo zien lachen ;)

Kruissie ook weer sterk erbij, paar keer moeilijk maar op karakter toch weer door. Die vent is echt in mijn achting gestegen!

Amen.

Reacties zijn gesloten.