Giro 2017: LottoNL-Jumbo heeft selectie rond Kruijswijk op papier
foto: ANSA/ALESSANDRO DI MEO
maandag 1 mei 2017 om 15:25

Giro 2017: LottoNL-Jumbo heeft selectie rond Kruijswijk op papier

LottoNL-Jumbo heeft bekendgemaakt met welke negen renners het aan zal treden in de Giro d’Italia. Steven Kruijswijk staat als kopman aan de start. Hij wordt onder meer ondersteund door Stef Clement en Jurgen Van den Broeck, die speciaal voor hem naar de ploeg zijn gehaald.

Kruijswijk leek vorig jaar op weg om de Giro te winnen, maar na een val op twee dagen voor het einde zag hij deze droom vervliegen. “Na die Giro heb ik de knop omgezet. Nu weet ik wat ik kan en dit wil ik nog een keer. We zijn steeds verder blijven werken om het maximale eruit te halen. Het was vorig jaar een mooie beloning om het roze te dragen. Het hogere doel is om nu echt op het podium te finishen en het liefst zo hoog mogelijk”, geeft hij aan.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Twan Castelijns
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Stef Clement
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bram Tankink
flag-be Jurgen Van den Broeck

[poll id=”496″]

RIDE Magazine
108 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2017 16:23
Dit is een zeer teleurstellende selectie. TLJ neemt een enorm risico.

De voorjaarsklassiekers links laten liggen omdat er voor een andere strategie werd gekozen. Alles op Kruijswijk. Dit is niet alles op Kruijswijk. Het zou zo maar kunnen dat Kruijswijk straks alleen zit in een groep van 30 tot 40 renners. Clement en VDB zijn gewoon geen zekerheidjes. In topvorm kan Clement aardig klimmen, maar zijn goede uitslagen haalt hij wanneer hij enerzijds mee springt in ontsnappingen en anderzijds niet te veel tijd verliest in de bergen, maar het is zeker geen klimgeit. VDB heeft al een jaar niet meer op niveau geklommen.

Dat zowel Gesink, Bennett als Roglic niet meegaat is een enorm zwaktebod. Kruijswijk kan de Giro winnen, maar met vijf knechten voor het vlakke, heb ik er een hard hoofd in.

En straks mogen Bennett, Gesink en Roglic in de Tour meegaan met ontsnappingen. Bennett heeft vorig jaar al gemerkt dat de Tour de Vuelta niet is. Kleine kans dat die mannen goed genoeg zijn om ontsnappingen succesvol af te ronden.
1 mei 2017 16:23
Sterk team: veel ervaring en toch ook nog jong talent! Clement en VDB hebben alle ruimte gekregen om te focussen op de Giro. Als die twee niet in orde waren, had de ploeg ze wel thuis gelaten. De data zijn dus ok.
Battaglin en ook Roglic konden vorig jaar niet veel betekenen voor Kruijswijk. Hopen dat Battaglin het nu beter doet. Het is een beetje simpel om de Roglic van dit voorjaar tegenover de sterkte van dit team te zetten. Hij was toen echt een stuk minder.
1 mei 2017 16:25
Lindeman, bennet ipv castelijn, campenaers was sterker geweest
1 mei 2017 16:27
Een sterke ploeg, maar vreemd dat niet Bennett of Roglic naar de Giro gaat. Nu komt Kruijswijk vrees ik toch snel alleen te zitten als er een groep van 15-20 renners overblijft bergop.
1 mei 2017 16:29
@Niklas Battaglin was vorig jaar een van de betere bergop... die heb ik toen Steven in het roze reed kilometers op kop gereden. Die reed vond ik juist een indrukwekkende Giro in dienst van de ploeg.
1 mei 2017 16:29
Bennett heeft dit jaar een dikke vette stap gezet @ Prima Facie .. Met het niveau van het voorjaar kan hij écht wel mee doen voor een ritzege in de Tour.

JVDB etaleert wellicht dit voorjaar nog geen goede vorm - al was zijn afsluitende tijdrit in Romandië alles behalve slecht en dat geeft wel degelijk een indicatie - maar dat heeft ook helemaal geen zin als je Kruijswijk (voornamelijk) in de derde week van de Giro moet gaan bij staan. Hij is nooit iemand geweest die er het hele seizoen stond; meester in het pieken.

Ik heb vertrouwen in deze selectie.
1 mei 2017 16:34
JVDB heeft toch helemaal niet het profiel van een helper? Wat heb je als kopman nu aan zo'n aanklamper? Niet het type dat bergop even tempo gaat rijden vooraan, noch het type dat even vlotjes drinkbussen gaat halen. Begrijp nog steeds niet wat de bedoeling van die transfer is.

Als je groep nog een man of 40/50 renners bevat, dan is 't misschien iemand die op kop kan rijden in een vallei, dat zeker, maar dan heb je 't wel gehad. En het is een rondrijdende verzameling resevermateriaal, dat ook. Mits hij lang genoeg kan volgen om nut te hebben.
1 mei 2017 16:36
Prima samenstelling zo van de ploeg.
Gesink of Bennet erbij had nog beter geweest maar ploeg is sterker als vorige jaar en berg op is man tegen man. voor het vlakke en heuvelop keizer,tankink,campenaerts, emden, castelijns bergop battaglin, clement en dan vd broek tot de laatste beklimming erbij blijven erna is het toch man tegen man normaliter
1 mei 2017 16:38
Prima selectie. Moet lukken als Kruijswijk top is.

Voor Gesink is de Giro te koud.
Bennett is net terug van de ziekte van pfeiffer (wel heel snel terug) en echt nog niet fit genoeg.
En Roglic kan drie weken niet aan.
1 mei 2017 16:43
Prima selectie in mijn ogen en ik dat het bergop ook wel voldoende is. Ze hebben geen superknechten zoals Sky/Movistar, maar het zijn ook weer geen koekenbakkers. Het gaat er denk ik vooral om dat ze mannen hebben die ze mee kunnen sturen in een vlucht in een bergetappe of lang zouden moeten kunnen aanklampen. Stef Clement (en in mindere mate Campenaerts) hebben bewezen dat eerste wel redelijk goed te kunnen, terwijl VDB op papier dat tweede zou moeten doen. Gezien het budget van de ploeg en de speerpunten in de rest van het seizoen is het goed genoeg.
1 mei 2017 16:52
Wie zit er in de volgwagen?
1 mei 2017 17:00
Roglic of Bennett in plaats van Castelijns. De rest lijkt mij wel op zijn plaats.
1 mei 2017 17:07
Selectie even lachwekkend als vorig jaar. Arme Steven.
1 mei 2017 17:12
Lotto Jumbo spreekt al een gans jaar van een klimtrein voor Kruijswijk, ik tel met Vdb en Clement 2 klimmers in deze selectie.
Ja maar budgetten hoor ik er denken.
Ik zie in de kern van de ploeg nog Gesink, Bennet, Roglic, De Tier, Bouwman, Tolhoek en Vermeulen.
1 mei 2017 17:12
@Wielertje
Bennett nog niet fit genoeg? Hij is al sinds februari terug en heeft sindsdien in alle koersen die hij reed een goede vorm geëtaleerd. 11e in een sterk bezette ronde van het Baskenland, 9e in Catalonië en 7e in Abu Dhabi. Ik vind dat toch wel getuigen van een zekere fitheid.
Ik zeg niet dat hij mee moet naar de Giro, want ik zie hem liever in de Tour en Vuelta voor eigen kansen gaan, maar fit is hij absoluut.
Daarnaast mist je uitspraak over Roglic ook alle vormen van onderbouwing, hij heeft pas één grote ronde gereden en daarin won hij een tijdrit. Daarnaast had hij veel te maken met pech vorig jaar in de Giro, wie weet wat hij allemaal kan in een grote ronde? Beetje onzinnig om op basis van één grote ronde te zeggen dat hij 3 weken niet aankan.
1 mei 2017 17:14
Bennett is het grootste gemis, eleurstellend, erg benieuwd of Steven hier blij mee is.... Ik zou Bennett bellen en direct terug laten vliegen vanuit de States. Ze gaan in de Tour toch voor Groenewegen met Roglic in een vrije rol en Gesink voor de ritten. Waar mag Bennett dan nog opdraven als Steven in de Vuelta weer kopman is?
1 mei 2017 17:18
Met de Sky- en/of Movistar-tactiek heeft Kruijswijk geen Bennett, Gesink of Roglic nodig. Hij heeft wel een béter niveau nodig dan in 2016 om een podiumplaats in 2017 waar te maken.... Kijk gewoon naar de deelnemerslijsten van vorig en dit jaar!
1 mei 2017 17:26
Waarom Bennett hier niet rijdt is mij echt een raadsel. Dat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk naar de Tour gaat, waar Roglic, Gesink en voltallige sprinttrein ook al aan de start staan. Ik vind twee vrijbuiters naast een sprinttrein al ruim voldoende, dus waarom gebruik je Bennett niet als superknecht in de Giro? Clement en VDB2 zitten hoogstwaarschijnlijk nog wel bij de laatste dertig, dus zo'n ramp is het niet, maar als er nog twintig over zijn zit hij geïsoleerd vrees ik. Hopelijk realiseren ze zich dit jaar dat het ook belangrijk is om een mannetje mee te hebben in de vroege vlucht.
1 mei 2017 17:36
Met Roglic en Bennett heb je toch wat meer zekerheid in de bergen, want JvdB heeft de laatste jaren erg, en dan druk ik mij voorzichtig uit, wisselvallig gepresteerd in de bergen.
En als helper moet ik het nog maar zien.
1 mei 2017 17:36
Prima ploeg een stuk beter dan vorig jaar.
De Roglic van toen was maar 60 a 70% van de Roglic van nu.
Kruijswijk kan echt wel inschatten wat er nodig is om te winnen en als hij Gesink, Roglic of Bennett nodig had gehad, zou hij dat zeker hebben aangegeven.
Behalve Quintana zie ik niemand die echt een stuk beter is dus podium is realistisch ondanks dat er best veel concurrentie is.
1 mei 2017 17:38
Prima uitgebalanceerde selectie. Steven op het podium denk ik.
1 mei 2017 17:44
Dit is niet erg sterk. Van zijn knechten hoeft Kruijswijk het dus niet te hebben, maar dat had hij vorig jaar ook niet.
1 mei 2017 17:52
Zwakke ploeg in hoog gebergte komt weer alleen te zitten, zoals hij vorige jaar, verloor na de val omdat er geen ondersteuning was
1 mei 2017 17:53
Ik denk dat Kruijswijk niet meer had hoeven verwachten toen hij ervoor koos bij te tekenen en niet een stap omhoog te maken naar een betere ploeg. Ik denk dat hij daarom zelf ook niet ontevreden zal met deze selectie die gewoon dik in orde is voor een ploeg van dit kaliber.

Ben benieuwd hoe sterk hij zelf is, plek 4 evenaren zou mooi en knap zijn.
1 mei 2017 17:54
Een renner als Bennett erbij zou perfect geweest zijn. Want als Van den Broek nu uitvalt dan heb je echt een probleem. Want, Battaglin alleen gaat het niet houden en die komt in het echte hoogtebergte ook al snel tekort.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.