Giro 2017: LottoNL-Jumbo heeft selectie rond Kruijswijk op papier
foto: ANSA/ALESSANDRO DI MEO
maandag 1 mei 2017 om 15:25

Giro 2017: LottoNL-Jumbo heeft selectie rond Kruijswijk op papier

LottoNL-Jumbo heeft bekendgemaakt met welke negen renners het aan zal treden in de Giro d’Italia. Steven Kruijswijk staat als kopman aan de start. Hij wordt onder meer ondersteund door Stef Clement en Jurgen Van den Broeck, die speciaal voor hem naar de ploeg zijn gehaald.

Kruijswijk leek vorig jaar op weg om de Giro te winnen, maar na een val op twee dagen voor het einde zag hij deze droom vervliegen. “Na die Giro heb ik de knop omgezet. Nu weet ik wat ik kan en dit wil ik nog een keer. We zijn steeds verder blijven werken om het maximale eruit te halen. Het was vorig jaar een mooie beloning om het roze te dragen. Het hogere doel is om nu echt op het podium te finishen en het liefst zo hoog mogelijk”, geeft hij aan.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Twan Castelijns
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Stef Clement
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bram Tankink
flag-be Jurgen Van den Broeck

[poll id=”496″]

RIDE Magazine
108 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
2 mei 2017 10:56
Ploeg is mijn ogen een fractie sterker dan vorig jaar. Podium zou denk ik echt prachtig zijn dit jaar.
2 mei 2017 11:09
Ik begrijp het pessimisme niet zo goed tav deze selectie. Voor het vlakke is het een ijzersterk team dat hem uit de wind en problemen kan houden, wat je niet mag onderschatten. En ja, in het hooggebergte moet hij het dan alleen doen maar bij finishes bergop met maar 1 berg voor de dag maakt dat weinig uit. Lekker in het wiel van Quintana dan maar. Alsof Gesink of Bennet het verschil zouden maken tegen Movistar... Flink wat ervaren jongens erbij ook als kapiteinen op elk terrein met Clement, VdB, van Emden en Tankink. Prima ploeg, als hij de benen van vorig jaar heeft kan hij hier meer mee dan toen.
2 mei 2017 20:25
Deze ploeg is in opdracht van en in samenspraak met de absolute kopman Steven Kruijswijk samengesteld. Blij te vernemen dat ongeveer 50% van de goegemeente hier op dit forum het niet met hem eens is!
2 mei 2017 20:31
Juist Peer, daar gaat een groot gedeelte gewoon langs heen... Steven is zelf betrokken geweest bij de samenstelling van zijn ploeggenoten... dit is zijn team.
2 mei 2017 22:04
Battaglin heeft vorig jaar ontzettend veel werk voor Kruiswijk verzet in de bergen. Hij moest meestal helaas wel in vroege finale al aan de bak en was er in absolute finale niet bij, maar dit was absoluut een goede bergknecht.
VDB maak ik mij ook geen zorgen over. Die moet er bij laatste 20 a 30 bergop echt nog wel bij zijn.
Als Clement op niveau Tour vorig jaar is(vooral 3de week) dan rijdt hij gewoon met beste 10/ 15 omhoog. Dat zijn dus echt wel goede knechten voor Kruijswijk.

Tevens veel ervaring. Gasten die niet snel er helemaal doorheen zullen zakken of zich compleet zullen laten verrassen.

Ik maak mij vooral zorgen om de vorm van Kruijswijk in sterkste deelnemersveld Giro in jaren. Ik zou al erg blij zijn met top 5, maar hij heerste vorig jaar wel heel erg. Als hij dat dit jaar weer doet. Pfoe zou ik HEEL blij zijn.
3 mei 2017 18:40
Kan Van Emden hoge ogen gooien in de tijdritten?
3 mei 2017 19:05
Theoretisch wel maar de vraag is of hij dat mag van Kruijswijk.
3 mei 2017 20:53
Met hoge ogen bedoel ik dan ook echt top 5 of zelfs top 3. In potentie kan die man dat gewoon, heeft die vaak genoeg laten zien. Denk niet dat Steven hem dat zou beletten. Wie zijn sterker dan hem in de ITT? Dennis en Dumoulin, wie nog?
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.