Giro 2017: LottoNL-Jumbo heeft selectie rond Kruijswijk op papier
foto: ANSA/ALESSANDRO DI MEO
maandag 1 mei 2017 om 15:25

Giro 2017: LottoNL-Jumbo heeft selectie rond Kruijswijk op papier

LottoNL-Jumbo heeft bekendgemaakt met welke negen renners het aan zal treden in de Giro d’Italia. Steven Kruijswijk staat als kopman aan de start. Hij wordt onder meer ondersteund door Stef Clement en Jurgen Van den Broeck, die speciaal voor hem naar de ploeg zijn gehaald.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Kruijswijk leek vorig jaar op weg om de Giro te winnen, maar na een val op twee dagen voor het einde zag hij deze droom vervliegen. “Na die Giro heb ik de knop omgezet. Nu weet ik wat ik kan en dit wil ik nog een keer. We zijn steeds verder blijven werken om het maximale eruit te halen. Het was vorig jaar een mooie beloning om het roze te dragen. Het hogere doel is om nu echt op het podium te finishen en het liefst zo hoog mogelijk”, geeft hij aan.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Twan Castelijns
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Stef Clement
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bram Tankink
flag-be Jurgen Van den Broeck

[poll id=”496″]

RIDE Magazine
108 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2017 17:57
Ik wou zeggen: derde keer goede keer, voor Kruijswijk.
Maar intussen al zijn 7de deelname. Echt wel zijn ronde, die Giro.

Voor winst deze keer ? Waarom niet :)
1 mei 2017 18:04
Het zat er natuurlijk al aan te komen, maar wat een clubje amateurs is het toch, lachertje van het peloton. Ok maar even serieus: wie onthoudt er een ritzege van Bennett in de tour als Kruijswijk de Giro wint? Zo'n unieke kans en Lotto Jumbo gaat er mee gokken. Nu kan je zeggen bergop is het toch man tegen man, net als vorig jaar, maar we hebben gezien hoe dat is afgelopen. Ik kan ook niet geloven dat Kruijswijk heeft gezegd: ik heb liever Castelijns erbij dan Bennett. Nu heeft de ploeg twee, komt ie weer, middelmatige ploegen. Begrijp me niet verkeerd, ik zie niets liever dan succes voor de ploeg maar ze maken het oooh zo moeilijk om fan te zijn met deze merkwaardige beslissingen...
1 mei 2017 18:25
Gooi Roglic en Bennet erin en je hebt een goede ploeg om voor winst te gaan. Als je als renner 2 jaar op rijd bewijst om top 5 te kunnen rijden en versterkingen worden beloofd maar de beste klimmers krijg je niet mee, zou je toch direct vertrekken.
1 mei 2017 18:34
De planning voor de toppers (Kruijswijk, Gesink, Bennet en Roglic) was tijdens de winter al gemaakt natuurlijk. Bennet en vooral Roglic zijn een stuk beter dan vorig jaar had waarschijnlijk TLJ ook niet op gerekend. Je kunt ze beiden ook niet door hun goede prestaties nu niet de tour laten rijden maar in Giro laten starten.
Deze selectie is gemaakt met goedkeuring van Kruijswijk die ook wel weet dat voor sponsoren de Tour velen malen belangrijker is.
Ik heb vertrouwen in deze selectie dat met name Clement en JVB die nog 12 was in 2015 hier in de Giro het naar goed gaan doen in Kruijswijk bij te staan in de bergen.
1 mei 2017 18:53
Het maakt helemaal niet uit wie Lotto Jumbo opstelt als helpers. Kruiswijk steekt er gewoon bovenuit en moet het net als verleden jaar toch alleen doen als het er op aan komt. Ook die val van verleden jaar veranderd daar niets aan. Ook dat was al diep in de finale. De enigste die misschien wat had kunnen uitrichtten was Gesink geweest maar die gaat naar de Tour. En Roglic komt gewoon nog te kort in het hooggebergte over drie weken. En laat nou juist die derde week voor Kruiswijk het belangrijkste zijn.
1 mei 2017 18:54
Prima selectie voor het budget dat ze tot hun beschikking hebben. Dat wij als hollandse liefhebbers uitkijken naar de giro met de Nederlandse klassementsrenners neemt natuurlijk niet weg dat de tour nog altijd voor een sponsor ver boven de giro staat. Het is dan ook logisch dat Roglic Bennet en Gesink de tour rijden. Niet vergeten dat Kruijswijk de giro vorig jaar verloor door een stuurfout en niet door een zwakke ploeg. Een goede ploeg had de boel eventueel kunnen rechtzetten maar het is niet gezegd dat dat ook gelukt zou zijn.
1 mei 2017 19:01
Zoals aangehaald door girardeng ; jammer dat niet alles op de giro wordt gezet. En dan na de giro verder zien wat de beste strategie is. Bennett/roglic ipv casteleijns/tankink zou de ploeg mi meer kansen op succes geven. Voor de tour nog maar afwachten of gesink zich verbeterd tov nu.
1 mei 2017 19:01
Over vdb2: Het is echt wel een andere insteek als je knecht bent. Minder stress in vlakke etappes, een keer laten lopen en nirt ook elke dag de laatste 6 km bergop alles geven. Dat zou genoeg moet uitmaken voor vdb om wel lang genoeg knechtenwerk te kunnen doen.
1 mei 2017 19:26
Bennett had ik zeker verwacht, de enige die qua klimcapaciteiten in de buurt van Kruijswijk komt.
Dat diverse buitenlanders van dit "oer Hollandse team" het goed in de tour kunnen doen v.w.b. ritzeges, zal veel NL'ers een zorg zijn, maar wellicht heeft Steven hier zelf voor gekozen, ik wens hem veel sterke met b.v. JvdB.
1 mei 2017 19:30
Van Den Broeck eindigde vorig jaar nog gewoon top 40 in de bergritten in de Tour, in een vergelijkbare rol voor Purito als dat hij nu heeft voor Kruijswijk. Die gaat echt nog wel zijn waarde hebben.
1 mei 2017 19:55
Begrijp niet dat hier zoveel om Bennett wordt geroepen terwijl toch al maanden bekend was dat die hier niet zou starten. Dat kan toch niet echt een verrassing zijn. Verder denk ik dat je voor de bergetappes niet zozeer moet kijken naar helpers die zo lang mogelijk in het spoor van de toppers mee kunnen gaan maar naar renners die je in zo'n etappe vooruit kunt sturen en die zich desgewenst terug kunnen laten zaken om de kopman te helpen. Zo speelde Astana het ook vaak met veel succes de afgelopen jaren. Wat dat betreft heb je ten opzichte van vorig jaar met Clement en Campenaerts op papier natuurlijk een duidelijke versterking, die hebben laten zien dat ze zo'n rol aankunnen. Een Van den Broeck op niveau zou dat natuurlijk ook moeten kunnen en er zelfs aardig lang bij moeten kunnen blijven.
1 mei 2017 20:03
Sky zet de beste renners neer in de Tour. Wat doet Lotto NL? Laat de beste klimmers thuis. Zet nou eens alles op je kopman die serieus een grote ronde kan winnen. Hoe vaak komt het voor dat een Hollander serieus een klassement kan winnen en niet voor een plek 5 a 10 hoeft te rijden? Had Gesink, Roglic en Benett meegenomen. Als knecht zijn er etappes waarin je je rust kan pakken zodat je toch nog fris genoeg in de Tour bent om voor etappezeges te gaan.
Heeft Verhoeven de selectie samengesteld? Weg met die flapdrol die nooit wat te melden hebt.
1 mei 2017 20:40
Ik begrijp het nut van Castelijns niet helemaal. Heeft dit jaar pas 1 wedstrijd van 5 dagen gereden, de rest 1-daagskoersjes. Komt volgens mij geen heuvel of berg over.

Campenaerts goede knecht om mee te gaan in ontsnapping en kan later Kruijswijk van dienst zijn.
1 mei 2017 20:55
Wel wat simpel toch om er vanuit te gaan dat je met de beste klimmers ook gelijk de beste knechten te pakken hebt. Roglic en Bennet zijn beiden nog relatief onervaren in het rondewerk. Wie zegt dat die mannen strak tempo kunnen rijden bergop. Met name Bennet lijkt me nogal druistig. Komt de taalbarrière nog bij. Kan me goed voorstellen dat Kruijswijk meer heeft aan ervaren renners als Clement en Van den Broeck die aan een half woord genoeg hebben.

@Thomas030
De renners lopen weg met Verhoeven. Hij is niet voor niets door Plugge dit jaar weer naar voren geschoven. Dus ik vraag me wel af wie nu de flapdrol is.
1 mei 2017 21:56
Duidelijk twee meningen. De equipe is goed of de ploeg komt tekort. En dan met name in de echte bergen. Zelf denk ik ook het laatste. Hoop dat alle mannen het beste uit zichzelf halen. En Kruijswijk geen wiel aanneemt van Ten Dam, door de klimaatverandering er net wat minder brede sneeuwmuren liggen, Quintana tijdstraf krijgt in Roze wegens bergassistentie van een motard, JVDB laat zien een echte klasbak te zijn, en Clement zijn beste wieltje voorrijdt.
1 mei 2017 22:46
Ik begrijp veel reacties niet goed. Het is al maanden bekend dat Gesink, Roglic, Bennet de Tour rijden. Dat ze nu niet in de selectie zitten is dus geen verrassing.

Gezien de vorm van VDB en Clement was het misschien verstandiger betere klimmers mee te sturen; Lindeman en Tolhoek hangen er nog aan als er 50 man over zijn.
2 mei 2017 01:39
Sterke ploeg voor een ploegentijdrit! Ik mis alleen Roglic.

Ik denk dat de ploegleiding zich vergist, want er zit dit jaar geen ploegentijdrit in de Giro. Dan zal het wel oefenen zijn voor het WK.
2 mei 2017 01:55
Lijkt me prima ploeg. Kruijswijk heeft voor het vlakke Van Emden, en Campenaerts, Clement en Tankink kunnen op veel terreinen uit de voeten. Bovendien alleen maar renners voor wie de giro ook echt een hoofddoel is.

Rogla, Gesink en Bennet voor de tour bewaren en in de bergen laten aanvallen lijkt me ook logisch. Daar worden tenslotte de TV minuten gemaakt waar een sponsor op hoopt. En Roglic heeft een even redelijke kans op een tijdritoverwinning als Groenewegen op een sprintwinst.
2 mei 2017 06:32
Te weinig steun voor Kruijswijk in het hooggebergte, waarbij ook nog maar moet blijken of Kruijswijk zijn indrukwekkende optreden van vorig jaar kan herhalen. Het gemak waarmee daar hier weer van wordt uitgegaan , verbaast me. Tot nu toe heeft mijn provinciegenoot met zijn uitslagen dat nog niet aangetoond. Kortom: ik laat me graag verrassen maar voorlopig houd ik het op een "net niet"- gezelschap.
2 mei 2017 08:34
Gewoon een goede ploeg voor hem. Bergop beter dan de ploeg waar hij vorig jaar de giro mee zou gaan winnen als hij niet gevallen was.

Dat mensen hier om roglic roepen snap ik niet. Wat heeft hij tot nu toe laten zien in het hooggebergte?
2 mei 2017 08:38
De tijd zal het leren en dan zien we wie er op 28 Mei gelijk heeft gehad.Of er te weinig gekoerst is of te veel trainingskampen enz enz.
2 mei 2017 08:47
Laten we niet vergeten dt Kruyswijk die zg betere ploeg ook vorig jaar niet nodig had gehad als hij gewoon in het zadel was gebleven.
Of hij wel of niet wint is dus niet afhankelijk van de ploeg maar van zijn eigen vorm dit jaar (moet nog maar blijken), van zijn daalkunsten en van zijn vermogen om de zenuwen in bedwang te houden.
2 mei 2017 08:54
@sooike: vorig jaar 39e in Catalonië, nu 7e
Parijs-Nice allebei niets.
RdSol vorig jaar 21e, nu RvValencia 8e en in Abu Dabi 21e.
Vorig jaar wel 5e in Yorkshire.
Ik ben dan benieuwd wat je dan vorig jaar dacht van zijn vorm!
2 mei 2017 08:54
Oh, en de zeer toegenomen kracht van de concurrentie natuurlijk. Al met al denk ik dat Kruijswijk zijn kans heeft gehad vorig jaar, helaas.
2 mei 2017 10:52
jammer dat ze niet met de sterkst mogelijke ploeg gaan, dat heeft Kruijswijk wel verdiend vorig jaar vind ik...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.