Giro 2019: AG2R La Mondiale met Franse speerpunten naar Giro d’Italia
Tony Gallopin - foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 09:12

Giro 2019: AG2R La Mondiale met Franse speerpunten naar Giro d’Italia

De Grande Partenza nadert met rasse schreden: steeds meer ploegen leveren hun selectie in voor de 102de editie van de Giro d’Italia. Ook AG2R La Mondiale heeft haar huiswerk intussen ingeleverd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Naar verwachting worden Tony Gallopin en Alexis Vuillermoz uitgespeeld als kopmannen voor het klassement. Maar of Tom Dumoulin en co. echt wakker moeten liggen van hun aanwezigheid? “Ik weet dat ik in een grote ronde misschien top-10 kan rijden, maar waarschijnlijk geen top-5”, zei Gallopin afgelopen december al.

“Ik moet realistisch zijn: het niveau ligt heel erg hoog. Misschien ga ik in de Giro voor het klassement, maar ik wil ook graag een etappe winnen. Het zal een kwestie van aanhaken worden”, blikte de Fransman alvast vooruit.

Wel heeft de 30-jarige Gallopin de kans om zijn etappehattrick in grote rondes te completeren. In het verleden won hij namelijk al ritten in de Tour en Vuelta, maar in de Giro won hij nog nooit. Logisch ook, daar dit pas zijn eerste deelname aan de roze ronde wordt.

Ook de rest van de equipe kon nog geen dagsuccessen boeken in de Giro. Wel werd Nico Denz, de enige Duitser in de ploeg, vorig jaar tweede in een etappe. Hubert Dupont en Alexis Vuillermoz werden in het verleden allebei al eens elfde in het eindklassement.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor de flag-it Giro d’Italia
flag-fr Francois Bidard
flag-de Nico Denz
flag-fr Hubert Dupont
flag-fr Tony Gallopin
flag-lu Ben Gastauer
flag-fr Nans Peters
flag-fr Alexis Vuillermoz
flag-us Larry Warbasse

Giro 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.