Giro 2019: Dumoulin stapt uit de wedstrijd

woensdag 15 mei 2019 om 14:11
Giro 2019: Dumoulin stapt uit de wedstrijd

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin zal de 102e editie van de Giro d’Italia niet uitrijden. De kopman van Team Sunweb begon nog wel aan de vijfde etappe naar Terracina, maar gaf vrijwel direct na de start op.

Dumoulin kwam ten val in de chaotische slotfase van de vierde rit naar Frascati. De Nederlander probeerde nog de schade te beperken, maar zijn linkerknie bleek uiteindelijk te gehavend. De 28-jarige ronderenner kwam samen met zijn ploeggenoten over de finish, vier minuten na ritwinnaar Richard Carapaz.

Na afloop van de etappe bleek Dumoulin geen breuken te hebben opgelopen, maar optimistisch was de renner allerminst. “De knie is nu heel erg dik. Ik kon gewoon geen kracht meer zetten. Het is wel duidelijk dat het klassement nu voorbij is”, aldus de winnaar van 2017.

Voor aanvang van de vijfde etappe gaf Dumoulin nog een laatste update. “Het ging niet zo goed op de rollen. De knie wordt ook steeds dikker. Echt kracht zetten lukte niet. Ik ben alleen nog niet klaar om naar huis te gaan. Ik hoop de eerste twee dagen door te komen en dat het daarna beter gaat.” Vlak na de start zag Dumoulin echter het heilloze van zijn missie in.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.