Giro 2019: Jumbo-Visma verliest Laurens De Plus
foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2019 om 14:19

Giro 2019: Jumbo-Visma verliest Laurens De Plus

Slecht nieuws voor Jumbo-Visma: de Nederlandse formatie zal niet meer kunnen rekenen op Laurens De Plus. De Belgische klimmer moest opgeven onderweg naar L’Aquila. De 23-jarige renner was de voorbije dagen al ziek.

Het uitvallen van De Plus is een fikse tegenvaller voor Jumbo-Visma en kopman Primož Roglič, aangezien de beloftevolle renner de Sloveen moest bijstaan in het hooggebergte. De Plus begon de ronde overigens nog uitstekend door als achtste te finishen in de openingstijdrit naar de top van de San Luca.

In de tweede etappe naar Fucecchio verloor de renner echter twaalf minuten op de overige klassementsrenners. Toen sprak de ploeg nog van een slechte dag, maar er bleek meer aan de hand. Gisteren gaf Jumbo-Visma aan dat De Plus last heeft van keelpijn.

De klimmer hoopte nog te herstellen met het oog op de bergen, maar hij moest al vroeg in de etappe lossen. De Plus zag dan ook het heilloze van zijn missie in. Kopman Roglič zal in het hooggebergte nu vooral rekenen op Antwan Tolhoek en Sepp Kuss.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.