Giro 2020: Zeventien agenten uit karavaan positief op coronavirus
foto: Cor Vos
donderdag 15 oktober 2020 om 13:25

Giro 2020: Zeventien agenten uit karavaan positief op coronavirus

Update Zeventien politieagenten die de Giro d’Italia begeleidden zijn positief getest op het coronavirus. Dat meldt Tuttobiciweb. Alle agenten zijn in quarantaine geplaatst in een hotel in Francavilla a Mare.

De positieve tests, die deel uitmaken van routinecontroles gedurende de Giro, werden zondag en maandag afgenomen in de regio Abruzzen. Daar vond enkele dagen terug de rustdag plaats. De dienders vertoonden allemaal geen symptomen van het coronavirus.

De positief geteste politieagenten zouden ook meerdere dagen bij Giro-ploegen in het hotel hebben geslapen. Naast de Giro d’Italia volgden de agenten in kwestie ook enkele dagen de Giro-E, een ronde voor recreanten op een e-bike die gedeeltes van het echte Giro-parcours volgen. (15 oktober, 09.11 uur)


Update 12.15 uur – Gazzetta: Agenten hadden geen contact met Giro-peloton

Volgens La Gazzetta dello Sport hebben de positief geteste agenten op geen moment contact gehad met de renners of ploegen uit de Giro d’Italia. Het zou volgens de Italiaanse krant gaan om politiemensen die alleen de Giro-E begeleiden. Bij de e-bike-ronde worden de deelnemers vanaf nu dagelijks getest om besmettingen snel op te vangen.

Thomas De Gendt liet al weten zich onveilig te voelen in het peloton na het nieuws over de besmette politieagenten. Dat het enkel om begeleiders van de Giro-E zou gaan, daar denkt De Gendt het zijne over. “Ja, ja, ja, ja… Dat is een uitleg die ze er aan geven”, zegt hij. (15 oktober, 12.15 uur)


Update 12.55 uur – Organisatie bevestigt: Besmette agenten volgen alleen Giro-E

Giro-organisator RCS heeft in een kort statement gereageerd op het nieuws van de besmette politieagenten. “We willen benadrukken dat de coronagevallen alleen hebben plaatsgevonden bij personeel dat exclusief werkt in de karavaan van de Giro-E. Dat evenement met de organisatie, de logistiek, de hotels, de tijdschema’s en de startplaatsen compleet apart van de Giro d’Italia”, klinkt het.

“De cluster van besmettingen is aangetroffen in de karavaan van de technische ploeg. De politiemensen die de Giro d’Italia volgen zijn bij de meest recente coronatest allemaal negatief getest”, aldus RCS. (15 oktober, 12.55 uur)


Update 13.25 uur – AD: Politieagenten zaten in hotel Team Sunweb

Volgens het AD klopt het verhaal van de Giro-organisatie niet. Iemand uit het peloton zegt zeker te weten dat de besmette politieagenten afgelopen nacht nog in hetzelfde hotel als Team Sunweb zaten. (15 oktober, 13.25 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.