Giro 2021: Vincenzo Nibali fit genoeg om van start te gaan
foto: Cor Vos
maandag 24 mei 2021 om 11:00

Giro 2021: Vincenzo Nibali fit genoeg om van start te gaan

Update Vincenzo Nibali is niet ongeschonden uit de vijftiende etappe van de Giro d’Italia gekomen. De Italiaan van Trek-Segafredo was weliswaar niet betrokken bij de grote valpartij in de openingsfase, maar indirect heeft Nibali toch schade opgelopen. Hij viel uit stilstand op de grond en kreeg naarmate de rit vorderde last van zijn borstholte.

Dat meldt Trek-Segafredo in een kort statement. De 36-jarige Nibali moest hard in de remmen om een fiets die op de grond lag te ontwijken, en daarbij heeft hij zich geblesseerd. De Haai van Messina kon zelf opstaan en zijn weg vervolgen, maar later in de rit kreeg hij last van zijn rechter hematorax. Dat is een bloeduitstorting na een bloeding in de borstholte, tussen de long en het longvlies.

De Amerikaanse formatie laat weten dat de situatie van Nibali, die ondanks een polsbreuk toch van start ging in de Giro, vanavond nog onderzocht wordt. Mogelijk gaat het om een ribkneuzing. Daar wordt ook extra onderzoek naar gedaan. (zondag 23 mei, 18.52 uur)


Update – Geen nader onderzoek nodig

Trek-Segafredo verwacht vandaag geen verder nieuws meer over de situatie van Vincenzo Nibali. De ploeg laat weten dat de huidige situatie van de kopman geen nader onderzoek vergt, in ieder geval niet met hoge urgentie. Maandagochtend zal Nibali opnieuw onderzocht worden door de ploegdokter. Gehoopt wordt dat Italiaan zich snel beter voelt. (zondag 23 mei, 20.50 uur)


Update – Nibali fit genoeg om van start te gaan

Vincenzo Nibali gaat vandaag gewoon van start in de zestiende etappe van de Giro d’Italia. Zijn ploeg Trek-Segafredo laat weten dat de Italiaan een rustige nacht heeft gehad. “De pijn door de kneuzing van zijn ribben wordt steeds minder en de Haai zal gewoon aan het vertrek staan van etappe 16.” (maandag 24 mei, 11.00 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.