‘Giro d’Italia 2019 start met korte tijdrit in Bologna’
foto: Sirotti
woensdag 5 september 2018 om 15:41

‘Giro d’Italia 2019 start met korte tijdrit in Bologna’

Volgens het Italiaanse Tuttobiciweb zal de 102e editie van de Giro d’Italia van start gaan in Bologna. De organisatie zou opteren voor een vijf kilometer lange tijdrit, met start in de historische binnenstad en aankomst op de vermaarde Santuario della Madonna di San Luca.

De twee kilometer lange beklimming geniet vooral bekendheid als scherprechter in de Giro dell’Emilia, een lastige eendagskoers die traditioneel plaatsvindt in oktober. De San Luca kent een gemiddeld stijgingspercentage van liefst 11%, met uitschieters tot 18%.

De laatste keer dat de Giro begon in Bologna, was in 1994. Het was toen Endrio Leoni die naar de eerste roze trui wist te sprinten, voor zijn landgenoot Giovanni Lombardi. Een dag later stond er eveneens een korte tijdrit op het programma in en rond de stad. De betreurde Armand de Las Cuevas reed toen de beste tijd.

Etappes naar Ravenna en Modena? 
Volgens het nieuwsmedium zal de tweede etappe starten in het Toscaanse Vinci, de geboorteplaats van uitvinder, filosoof en schilder Leonardo da Vinci. De rit brengt de renners vervolgens naar Ravenna, dat gelegen is in regio Emilia-Romagna.

De derde etappe voert dan weer van Ravenna naar Modena, en lijkt de rode loper uit te rollen voor de sprinters. Stefano Bonaccini – de president van Emilia-Romagna – wil tegenover Tuttobiciweb weinig kwijt. “Maar ik kan iedereen verzekeren dat onze regio een zeer belangrijke rol zal spelen in de komende Giro d’Italia.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
5 september 2018 15:49
Oh wauw, dit zou echt een fantastische proloog zijn!! Kruissie FTW :)
5 september 2018 15:49
Leuke ouverture !

En de etappe naar Modena laten finishen naast het 8,5 meter hoge marmeren standbeeld van Riccardo Ricco natuurlijk, #held4ever
5 september 2018 15:52
Wauw, prachtige setting in ieder geval.
5 september 2018 15:57
Ik zeg Gaudin.
5 september 2018 16:15
Kan Geraint Thomas weer een trui aan zijn collectie toevoegen. Wel een mooie proloog natuurlijk.
En die rit door Toscane en Emilia-Romagna zou dan weleens een leuke heuveletappe kunnen zijn. Prima start van een grote ronde!
5 september 2018 19:04
Leuk! Heb goede herinneringen aan Bologna, verbleef daar ten tijde van het WK in Firenze. Gezellige stad, ideale uitvalsbasis.
17 september 2018 17:39
Koel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.