Goud voor Shari Bossuyt op EK piste voor beloften
foto: Cor Vos
vrijdag 15 juli 2022 om 08:09

Goud voor Shari Bossuyt op EK piste voor beloften

Shari Bossuyt is het Europees kampioenschap baanwielrennen voor junioren en beloften sterk begonnen. Op de eerste dag van het evenement in het Portugese Anadia pakte de renster van Canyon-SRAM de gouden medaille op de afvalling in de beloftencategorie.

Bossuyt versloeg in de laatste sprint de Britse Sophie Lewis, die zich tevreden moest stellen met zilver. De Française Kristina Nenadovic pakte brons. De 21-jarige Bossuyt is bezig aan een goed seizoen. Zo was ze vorige maand nog tweede op het Belgisch kampioenschap tijdrijden achter Lotte Kopecky en was ze vervolgens ook tweede in het klassement van de Lotto Belgium Tour, na de Poolse Agnieszka Skalniak-Sójka.

Lani Wittevrongel reed naar de gouden medaille in de scratch race voor juniores. In de wedstrijd over 7,5 kilometer (30 rondes) bleef de 18-jarige renster de Poolse Maja Tracka en de Israëlische Ori Bash voor.

Bossuyt en Wittevrongel waren niet de enige Belgen die in actie kwamen op de eerste dag van het EK piste in Anadia. Marith Vanhove was zevende in de achtervolging voor beloftes, Noah Vandenbranden en Thibaut Bernard waren respectievelijk vierde en negende in de achtervolging voor beloften, Gianluca Pollefliet was vijfde in de afvalling voor beloften en Jasper Bertels was zesde in de scratch race voor junioren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.