Grand Prix Criquielion wordt in 2023 een UCI 1.1-koers

zondag 2 oktober 2022 om 11:07
Grand Prix Criquielion wordt in 2023 een UCI 1.1-koers

Jelle Wallays won de koers twee keer - foto: Cor Vos

De Grand Prix Criquielion, een koers vernoemd naar wijlen Claude Criquielion, zal vanaf volgend jaar door het leven gaan als een UCI 1.1-koers. Dat heeft de organisatie laten weten in een perscommuniqué. De eendagskoers stond de voorbije jaren als een 1.2-koers op de kalender.

De organisatie mikte al jaren op een 1.1-statuur, maar nu zal het dan ook eindelijk gebeuren. De UCI heeft inmiddels groen licht gegeven en dus zal de GP Criquielion vanaf 2023 als een UCI 1.1-koers worden aangemerkt. In november volgt er op een persconferentie meer informatie met betrekking tot het parcours en deelnemende ploegen.

De GP Criquielion is een Belgische eendagskoers die in Wallonië wordt gereden. De eerste editie van de GP Criquielion werd georganiseerd in 1991. Sindsdien is er nog 26 maal gestreden om de overwinning. De winst ging maar liefst 22 keer naar een Belg. Verder won er nog een Australiër, een Brit, een Canadees, een Nieuw-Zeelander en een Nederlander.

Op de erelijst zien we onder meer de namen van Sven Nys, Kurt Hovelijnck, Jelle Wallays (2x), Boris Vallée, Timothy Dupont, Bram Welten, Lionel Taminiaux en Arne Marit. Vorig jaar ging de zege naar de rappe Canadees Pier-André Coté. Op zaterdag 4 maart 2023 kennen we zijn opvolger.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone