Greg Van Avermaet: “Ik ben onschuldig”
zaterdag 28 februari 2015 om 11:38

Greg Van Avermaet: “Ik ben onschuldig”

Greg Van Avermaet ontkent verboden middelen te hebben gebruikt. “Ik ben onschuldig”, aldus de Belg tegenover Het Nieuwsblad. “Ik ben een clean en zuiver renner. Ik ben blij dat mijn ploeg BMC mij laat starten in de Omloop. Ik ben er van overtuigd dat alles goed zal komen.”

De BMC-renner wordt genoemd in de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens. Op 13 maart moet hij voor de dopingcommissie van de Belgische wielerbond verschijnen. Het bondsparket verdenkt hem ervan verboden injecties met recuperatiemiddelen te hebben gekregen. “Aangezien ik mij op 13 maart voor de dopingcommissie van de Belgische Wielerbond moet gaan verantwoorden, wist ik dat dit kon gebeuren”, reageert Van Avermaet.

“Maar ik ben onschuldig. Ik ben clean en zuiver. Ik heb niets gedaan wat niet mocht, dus ik ben niet ongerust. Ja, ik ben bij dokter Mertens langs geweest, maar ik heb geen infusen gebruikt. Het is absurd dat ik mij daar altijd voor moet verantwoorden, maar dat hoort bij het moderne wielrennen zeker. Ik ben blij dat mijn ploeg mij laat starten. Ik ben er van overtuigd dat alles goed zal komen. Ik heb vannacht goed geslapen, maar dit is uiteraard geen ideale voorbereiding. Dit is geen extra stimulans voor mij om vandaag extra hard te fietsen.”

Zijn werkgever BMC is een intern onderzoek begonnen, maar laat de renner gewoon starten in de Omloop Het Nieuwsblad. “Op dit moment is er geen informatie die aangeeft dat er bepaalde regels zijn overschreden”, aldus de ploeg.

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2015 17:18
@elander
Hij antwoord op de vraag wat hij dan wel gedaan heeft: "Ik ben gemasseerd". (op 42 sec.)
3 maart 2015 17:20
Quote:
Het is ook niet te horen tijdens het interview met Van Avermaet voor de start van de Omloop.

Het is toch Van Avermaet die ik op de vraag wat hij daar dan wel heeft gedaan, antwoordt dat hij zich er heeft laten masseren? Dat geen enkele Vlaamse krant of site melding heeft gemaakt van die opmerking tijdens het interview op het startpodium, betekent uiteraard niet dat het uit de duim van de NOS komt.
4 maart 2015 12:42
Ik denk toch dat de NOS (en jullie) verkeerd zitten. Hij antwoordt: "Ik ben er gepasseerd, ja", wat Vlaams is voor "Ik ben er langs geweest" ;-)
Waarop de reporter dan vraagt "En niets verkeerd gedaan?", een logische repliek op het inhoudsloze "Ik ben er gepasseerd". Ook de reporter interpreteerde het dus als "gepasseerd", net zoals de hele Vlaamse media.
Die ene letter verschil zorgt ervoor dat zijn uitleg door jullie verdacht wordt bevonden.

4 maart 2015 12:54
@ elander:
ik heb het speciaal voor jou nog eens zitten naluisteren. in de eerste instantie bevestigt van Avermaet dat hij bij Mertens is langs geweest, maar er niets verkeerd heeft gedaan. op de vraag: 'wat heb je er dan wel gedaan?' volgt het antwoord: 'ik ben er gemasseerd, ja'.
4 maart 2015 13:01
Hij zegt inderdaad gepasseerd! :)

Ik begrijp alleen niet waarom het logisch is om zo'n inhoudsloze reactie voorbij te laten gaan zonder om meer inhoud te vragen. Kun je dat uitleggen? Heeft hij nergens in de Vlaamse media meer inhoud aan het passeren gegeven? Zoals bijvoorbeeld Frederik Willems wel heeft gedaan, waardoor je zijn passeren bij Mertens kunt begrijpen. Wat heeft Van Avermaet er gedaan als het niet voor massages was?
4 maart 2015 13:05
@ vlek:
de geluidskwaliteit is niet zo goed, maar volgens mij zegt hij echt gemasseerd.
maar goed, veel maakt het dus niet uit, want inmiddels is duidelijk dat Greg bij Mertens gepasseerd was om babymedicijn te kopen.
4 maart 2015 13:12
Ik ben 100% zeker dat hij gepasseerd zegt.
Dat de Vlaamse pers hem zo goedkoop liet wegkomen met dat antwoord, is gewoon gelegen in het feit dat ze hem te graag zien. Van Avermaet is altijd aanspreekbaar en is bijzonder populair door zijn manier van koersen. Stom, maar zo is het nu eenmaal. Ik heb ook nergens een concreet antwoord gelezen op diezelfde vraag.
@achtpuntzes: hij wordt vervolgd voor het babymedicijn, wat nog niet betekent dat hij het ook effectief heeft ingenomen. Of geldt het vermoeden van onschuld niet meer?
4 maart 2015 13:40
@ elander:
het lijkt me niet dat je producten aankoopt om ze daarna door de gootsteen te spoelen maar goed, we gaan wel zien wat hier uit gaat komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.