Greipel: “Dit is een mooie overwinning”
foto: Sirotti
dinsdag 16 januari 2018 om 05:59

Greipel: “Dit is een mooie overwinning”

André Greipel won vanochtend de eerste etappe van de Tour Down Under. Na een tweede plek in de People’s Choice Classic stemt deze overwinning hem tevreden, vertelt hij in het flashinterview.

De laatste kilometers in aanloop naar de finish waren vooral Mitchelton-Scott en Quick-Step Floors vooraan het peloton zichtbaar. Greipel was al vroeg in de sprintvoorbereiding zijn ploegmaats kwijt, maar kwam de laatste 150 meter met een machtige sprint naar voren. “Dit is een mooie overwinning. Het was best een snelle sprint. Ik kon zo lang mogelijk wachten en daarna een goede sprint rijden”, legt hij uit.

Voor de Duitser is dit al zijn zeventiende overwinning in de Tour Down Under, desalniettemin blijft hij het een leuke wedstrijd vinden. “Het is altijd leuk om hier terug te komen. De wedstrijden zijn ook niet zo stressvol, ook vanwege de temperatuur. Ik vind het hier leuk, zeker als ik win”, stelt hij. De leiderstrui, die der Gorilla in 2008 en 2010 mee naar huis mocht nemen, noemt hij een mooie bijkomstigheid. Ondanks de rommelige aanloop naar de sprint is hij de ploeg erg dankbaar. “Ik moet de ploeg bedanken. Helaas verloren we al een renner voor de wedstrijd begon (Bjorg Lambrecht, red.). Wij lieten de andere ploegen het werk doen en konden zo fris aan de sprint beginnen.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2018 07:52
op de macht...
16 januari 2018 11:47
Zeker na vorig jaar erg mooi
16 januari 2018 15:23
Hij werd toch al een beetje als te oud gezien. En haast afgeschreven. Maar zijn ploeg wist beter en gaf hem het volste vertrouwen voor dit nieuwe seizoen. En dan gelijk zo winnen. Chapeau. Dit is zo'n renner die nooit opgeeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.