Nieuwe ereplaats voor Olav Kooij: “Maar we zien al verbeteringen”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 19:32

Nieuwe ereplaats voor Olav Kooij: “Maar we zien al verbeteringen”

Maandag zesde, vandaag vierde. Olav Kooij werd ook in de tweede sprintetappe van de Giro d’Italia op waarde geklopt, maar zijn ploeg Visma | Lease a Bike is wel optimistisch richting de komende sprintritten. “Qua positionering deden we het beter dan gisteren.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het zijn de woorden van Marc Reef, een van de ploegleiders van Visma | Lease a Bike in de Giro. Hij kijkt op de website van zijn werkgever terug op de vierde etappe. “We begonnen mee te rijden op de lange beklimming van de Colle del Melogno. De kopgroep reed vijf minuten voor het peloton uit, maar Jan Tratnik leverde knap werk om er tijdens de klim al heel wat van af te doen.”

Over de finale is Reef zeker niet ontevreden. “Qua positionering deden we het beter dan gisteren. Edoardo Affini en Tim van Dijke zorgden ervoor dat Olav en Christophe (Laporte, red.) uitstekend geplaatst zaten op de Capo Mele. Olav werd op het goede moment gelanceerd door Christophe, maar hij werd op waarde geklopt. Ik zag al verschillende verbeteringen vergeleken met de etappe van maandag. Op naar morgen, waar er ons een nieuwe sprintkans wacht.”

Attente Cian Uijtdebroeks pakt boniseconde
Voor klassementsman Cian Uijtdebroeks was het vooral zaak om de rit zonder kleerscheuren door te komen, maar de jonge Belg zag onderweg zijn kans schoon om één bonificatieseconde op te rapen. De drager van de witte jongerentrui klimt zo naar de vierde plek in het algemeen klassement. “Ik wist dat er een extra seconde te rapen viel, dus ik besloot om ervoor te gaan.”

“In het klassement zullen er ongetwijfeld nog grote verschillen worden gemaakt in de bergritten. Al weet je nooit dat deze seconde me ooit van pas zal komen. Verder was het onze taak om Olav in een zo goed mogelijke positie te houden doorheen de rit, wat goed lukte. Als ploeg reden we een sterke rit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.