zondag 8 juli 2018 om 18:29

Groenewegen achter valpartij: “Het is jammer en teleurstellend”

Dylan Groenewegen kwam op de tweede dag van de Tour de France niet aan sprinten toe. De kopman van LottoNL-Jumbo was kansloos voor de ritzege, nadat hij op twee kilometer van de meet achter een valpartij zat. “Het gebeurt. Dat is jammer en teleurstellend. Ik had op meer gehoopt, maar er komen nog meer dagen”, aldus Groenewegen tegenover WielerFlits.

Uiteindelijk kwam Groenewegen als 32e over de finish. Omdat hij opgehouden werd door de valpartij, is hij wel in dezelfde tijd geplaatst. In het algemeen klassement staat de Amsterdammer 18e op zestien seconden van Sagan.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2018 18:30
Hij zat sowieso weer te ver, had nooit meer meegedaan om de knikkers denk ik.
8 juli 2018 18:39
Het treintje is nog geen tgv, anders zou hij vooraan zitten. Misschien een tip voor
Groenewegen om zijn karretje in de buurt van Sagan aan te haken, als hij de benen al heeft. Voorlopig zijn het 2 excusen: 1. geen power 2.zat achter valpartij... to be continued...
8 juli 2018 18:40
Zonde. Het was nog 2 km. en zat in de buurt van Gaviria. Vandaag was vroeg voorin zitten (los van Impey z'n actie) niet per se nodig.
8 juli 2018 18:48
Ze zaten inderdaad weer te ver van achteren..
8 juli 2018 19:07
Ik denk dat hij best prima zat, recht achter Gaviria. De laatste jaren zie je toch dat de treintje die op 3-5km van de meet op kop komen niet de treintjes zijn die de sprint uitleiden (zoals in de High Road en Fassa Bortolo jaren, dat ze gewoon de laatste 10km op kop afhaspelden). Laat komen lijkt tegenwoordig een betere keuze. Gister was niet goed genoeg, vandaag is botte pech. Hopelijk snel een goede kans weer deze week.
8 juli 2018 19:08
Ja, toen het echt snel ging, waren de TLJs ver te zoeken. Vreemd, ik kan me nauwelijks voorstellen dat het een kwestie van 'niet kunnen' is, want andere ploegen van minder statuur lukt het wel. Enfin, misschien nog wel 6 kansen.
8 juli 2018 21:25
@skylimit.
hoezo excuus? gisteren had hij geen power, geen excuus gewoon een feit. vandaag zat hij achter gaviria, oftewel de winnaar van gisteren en dat uitgerekend daar wordt gevallen is pech.

net alsof sagan nooit achter een val partij heeft gezeten tijdens sprint.
8 juli 2018 21:40
Was er niet gevallen zat hij prima achter gaviria. Jammer van het bashen hierboven. Er zijn gelukkig jig genoeg kansen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.