Groenewegen: “Baška was helaas een stuk sneller”
foto: LottoNL-Jumbo
zaterdag 19 maart 2016 om 10:25

Groenewegen: “Baška was helaas een stuk sneller”

Dylan Groenewegen eindigde vrijdag als tweede in de Handzame Classic. De Nederlander van LottoNL-Jumbo ging  vroeg aan, maar zag dat Erik Baška (Tinkoff) hem nog passeerde.

“We wilden de sprint goed voorbereiden”, reageert Groenewegen op de website van zijn ploeg. “Ik kreeg echter een lekke band met nog dertien kilometer te gaan. Daardoor moesten we al twee man opbranden om op tijd terug van voren te zijn. We kwamen hen daarna tekort in de finale.”

Ploegmaat Robert Wagner bracht hem in de slotkilometer alsnog naar voren. “Robert heeft daar een hele goede kopbeurt gedaan. Ik moest vervolgens driehonderd meter voor de finish aangaan. Dat was uiteindelijk te vroeg, we hadden ook tegenwind in de sprint. Baška was helaas ook een stuk sneller dan ik”, aldus Groenewegen.

André Looij
De top tien kende met André Looij een tweede Nederlander. De renner van Roompot Oranje Peloton eindigde als vijfde in de Belgische wedstrijd. “Jammer dat ik het goede werk van de ploeg niet beter kon afmaken”, stelt Looij op de website van zijn ploeg.

“Vooral Wesley Kreder en Barry Markus hielpen mij prima in de laatste kilometers. In de sprint kwam ik wat ingesloten te zitten en kon ik daardoor te laat op volle snelheid komen. Balen, want wij hebben als team echt goed gereden.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2016 10:38
Kan gebeuren niet te lang over treuren. Hij staat er steeds en doet mee om de overwinning. Talent!
19 maart 2016 10:40
Geweldig nog van Wagner...... Net TE kort / snel opgebrand.
Eindelijk iets van controle en/of sprinttrein! Als dat vaker lukt wint hij zoveel!
19 maart 2016 10:48
Dit leek er inderdaad veel meer op dan in Nokere.
Lotto-Jumbo nu ook niet de hele koers gedragen, maar telkens maar één mannetje mee op kop, dan is je sprinttrein ook nog niet dood eer de sprint begint...
19 maart 2016 10:53
Lotto heeft het goed gedaan gisteren, het was de laatste kilometers echt een grote pot hectiek waar je in 500 meter tijd gewoon dertig plaatsen kon verliezen. In tegenstelling tot in Nokere hielden ze zich nu in elk geval goed staande.
Jammer voor Groenewegen dat het niet lukte, maar er was er gewoon eentje sneller en daarmee Baska.
19 maart 2016 11:44
Er viel deze keer inderdaad weinig op aan te merken, gewoon op waarde geklopt. Kan gebeuren.
19 maart 2016 12:52
Ik dacht trouwens dat die Markus met ambitie naar roompot ging maar als je nu al niet meer wordt uitgespeeld als sprinter dan blijft die dalende lijn doortrekken.

TLJ gewoon net wat teveel pech gehad en dan zie je dat in een sprinttrein toch alles wel moet kloppen als je geen absolute topsprinter hebt.
19 maart 2016 13:01
Hoe vaak krijgen we dit nog te horen/lezen?
19 maart 2016 13:40
@john
Hopelijk vaak. Hopelijk blijft Wielerflits een Nederlandse wielerwebsite!
19 maart 2016 14:13
Leuk dat Looij werd uitgespeeld bij Roompot. Ook veelbelovend dat hij het gevoel had dat er nog wat meer inzat ook.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.