Groenewegen blijft maar winnen: “De lead-out ging perfect”

donderdag 16 mei 2019 om 19:38
Groenewegen blijft maar winnen: “De lead-out ging perfect”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen blijft maar winnen in de Vierdaagse van Duinkerke. De kopman van Jumbo-Visma boekte in Compiègne alweer zijn derde ritzege op rij. “Vandaag ging de lead-out perfect”, aldus een tevreden Groenewegen.

De 25-jarige Amsterdammer wist op overtuigende wijze Marc Sarreau en Christophe Laporte achter zich te houden, goed voor zijn derde ritzege in de Vierdaagse van Duinkerke en zijn achtste overwinning van het seizoen. “De ploeg heeft goed werk geleverd”, is hij lovend over zijn ploegmaten.

Lastige finale 
Tony Martin, Amund Grøndahl Jansen en Mike Teunissen wisten de rode loper uit te rollen. “We namen het initiatief in de laatste anderhalve kilometer”, zo schetst Groenewegen. “De kasseien in de finale waren nog wel gevaarlijk. Bovendien was het nog lastig met al die bochten.”

“Het was een lange lead-out, maar ik ben blij dat ik het werk heb kunnen afronden. Amund en Mike trokken de sprint perfect aan. Het was een mooie sprint. Dit is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn richting de Tour.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.