Groenewegen komt niet aan sprinten toe: “Maar zondag een nieuwe kans”
foto: Cor Vos
donderdag 7 februari 2019 om 17:36

Groenewegen komt niet aan sprinten toe: “Maar zondag een nieuwe kans”

Dylan Groenewegen leek in de tweede etappe van de Ronde van Valencia kopje onder te gaan, maar de sprinter wist – dankzij de inspanningen van zijn ploeg Jumbo-Visma – weer terug te keren in het peloton. “Dat heeft echter heel veel krachten gekost”, aldus ploegleider Sierk-Jan de Haan.

Groenewegen kwam dan ook niet meer aan sprinten toe. “Dylan moest op de laatste klim lossen, maar kon met behulp van de gehele ploeg terugkeren”, aldus De Haan, die trots is op zijn renners. “Natuurlijk wil je winnen als topsporter, maar het gaat ook om het proces.”

“We hebben vandaag laten zien dat de ploeg er staat, en dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Wat de ploeg vandaag heeft laten zien, geeft ook vertrouwen met het oog op de toekomst. Zondag volgt er in Valencia een nieuwe kans.” De Haan doelt op de afsluitende etappe van Paterna naar Valencia.

Focus op zondag 
Groenewegen – die uiteindelijk als veertiende finishte – liet ook nog van zich horen. Via Twitter laat hij weten een zeer sterke ploeg gezien te hebben, maar dat hij zelf geen krachten meer had. De 25-jarige renner kijkt net als De Haan uit naar zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.