Groenewegen schiet raak in Groot-Brittannië: “De benen zijn weer goed”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2019 om 18:54

Groenewegen schiet raak in Groot-Brittannië: “De benen zijn weer goed”

Dylan Groenewegen kende na de Tour de France een mindere periode, waarna hij een korte rustperiode inlastte. Zaterdag maakte de Amsterdammer in de Tour of Britain weer zijn rentree in koers: in de openingsetappe schoot Groenewegen direct weer raak. “De benen zijn weer goed”, vertelt de winnaar enkele minuten na zijn overwinning.

“Na de Tour de France waren ze moe, terwijl ik ook in een aantal koersen ongelukkig was”, gaat Groenewegen verder. “Vandaag heb ik wel gewonnen. Het was een team effort en ik ben heel blij met het team. We hadden met Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn twee sterke renners die de vlucht terugpakten, waarna mijn lead-out goed was. Ik heb uiteindelijk gewonnen, dus is het een goede dag voor het team.”

“Het was een hectische finale met die beklimming, maar die bleek oké voor ons te zijn. Daarna hebben we vol gas gegeven. Trentin ging vervolgens aan met Van der Poel in zijn wiel, geloof ik. Ik kon er gelukkig goed uitkomen. Het doet me goed om hier te koersen met dit publiek”, zo sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.