Groenewegen vecht naar tweede ritzege: “Gelukkig kon ik er nog overheen”
foto: Cor Vos
maandag 11 maart 2019 om 16:28

Groenewegen vecht naar tweede ritzege: “Gelukkig kon ik er nog overheen”

Dylan Groenewegen heeft zijn visitekaartje meer dan afgegeven in Parijs-Nice. Na zijn sprintzege in de eerste etappe wist hij ook de tweede rit te winnen. Dat deed hij op indrukwekkende wijze door zich vol in de waaiers te gooien. “De ploeg zette mij goed af in de laatste kilometers”, aldus de sprinter van Jumbo-Visma.

“Ik heb er nu twee op rij”, zegt Groenewegen na zijn winst in Bellegarde. Vanaf het eerste uur was het oppassen voor waaiers. “Het was echt een heel lastige etappe. De ene keer zat ik in de eerste groep en soms in de tweede groep. Uiteindelijk was ik blij om in de voorste groep te zitten”, legt de toekomstig inwoner van Vinkeveen uit. Hij bedankt daarvoor ook zijn ploeg.

‘Nederlands weer’
Groenewegen zag op tien kilometer van de meet een groot deel van het peloton aansluiten, maar op zes kilometer ging het opnieuw op de kant. Een achttal bleef over, met Groenewegen als enige Jumbo-Visma-renner. “De ploeg zette mij daar goed af”, zegt hij, waarna het uitdraaide op een sprint met zeven. “Ik zag de lijn en bleef wachten en wachten. Trentin en Cortina gingen aan, maar ik zat aan de goede kant en gelukkig kon ik er nog overheen.”

Met de gele trui nog steviger om zijn schouders mag Groenewegen van start in de derde etappe, waar hij opnieuw een kans krijgt. “Eerst gaan we dit vieren. Het is morgen opnieuw een zware dag. We zullen het gaan zien. Vandaag was het vooral winderig en was er geen regen, daar was ik wel blij mee. Het was echt Nederlands weer”, aldus Groenewegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.