Groenewegen: “Waarom stuur je niet goed weg en breng je anderen in gevaar?”

maandag 12 augustus 2019 om 16:58
Groenewegen: “Waarom stuur je niet goed weg en breng je anderen in gevaar?”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen zag in de openingsetappe van de BinckBank Tour zijn winstkansen in rook opgaan, doordat hij in de sprint ingesloten raakte door een terugzakkende renner. “Waarom stuur je niet goed weg en breng je andere renners in gevaar?”, vroeg hij zich na afloop af.

Op 500 meter van de streep haakten Dylan Groenewegen en zijn lead-out Mike Teunissen hun wagonnetje aan bij Edward Theuns van Trek-Segafredo, terwijl op dat moment Jasper Philipsen en een ploegmaat nog op kop reden. Op 400 meter stuurden Theuns en diens ploegmaat dan naar de leiding met nog altijd Groenewegen en Teunissen in het wiel.

Toen Theuns aanzette voor zijn sprint en diens ploegmaat zich liet uitzakken, was de sprint voor Groenewegen voorbij: rechts was er geen ruimte door de boarding en links werd hij ingesloten. Teunissen probeerde de meubelen nog te redden door rechtuit te sprinten, maar toen had Sam Bennett de overwinning al met een hand beet.

“Als een renner van kop gaat in een sprint, waarom stuur je dan niet goed weg en breng je andere renners in gevaar?”, vroeg Groenewegen zich na de finish meteen af op zijn social media. Om er aan toe te voegen dat het met de vorm wel goed zit. “Al bij al voel ik me goed, op naar morgen”, aldus de rappe Nederlander.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.