Hall wint tweede rit in Californië, Van der Breggen weer tweede
foto: UCI_WWT
vrijdag 12 mei 2017 om 22:49

Hall wint tweede rit in Californië, Van der Breggen weer tweede

Anna van der Breggen heeft in de tweede etappe van de Tour of California voor vrouwen net naast de zege gegrepen. De olympisch en Europees kampioene van Boels-Dolmans moest na een bergetappe van 108 kilometer met start en finish in South Lake Tahoe haar meerdere erkennen in Katie Hall (UnitedHealthcare).

Na de laatste beklimming van Dagget Summit, waarvan de top op tien kilometer van de meet lag, bleef een favorietengroep over. Van der Breggen ontsnapte in de finale. Dat was echter gerekend buiten Katie Hall, die in de oplopende slotkilometer op en over onze landgenote ging. Door haar ruime voorsprong is de Amerikaanse ook de nieuwe leider.

In de openingsrit eindigde Van der Breggen ook als tweede, toen ging de zege nog naar haar ploeggenote Megan Guarnier. De Tour of California duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2017 23:46
Benieuwd of Anna die 3 sec nog goed kan maken in 2 vlakke etappes.
12 mei 2017 23:58
Anna heeft er wel de ploeg voor om de koers de komende dagen naar haar hand te zetten. Ze is een soort kruising tussen Valverde en Van Avermaet die voor Quickstep zou rijden maar dan leuk.
13 mei 2017 08:03
Ze begint al aardig op Joke Zoetemelk te lijken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.