Hartthijs de Vries: “Als een monnik geleefd voor het NK Tijdrijden”
foto: Rudie Ottens
woensdag 27 juni 2018 om 14:47

Hartthijs de Vries: “Als een monnik geleefd voor het NK Tijdrijden”

Hartthijs de Vries is heel blij met de nationale tijdrittitel bij de beloften. De 21-jarige Fries klokte in Bergen op Zoom de snelste tijd, voor Nils Eekhof en Daan Hoole. “Ik ga eerst even van deze zege genieten”, zei hij na afloop tegen CyclingOnline.

“Ik had naar dit kampioenschap toegeleefd”, zei De Vries. “Ik leefde als een monnik, ging op tijd naar bed en bezocht twee keer in de week de masseur en de fysio. Ik wist dat er een kans lag voor mij om te winnen en ben heel blij dat ik die heb gepakt.”

De Vries liet vorige week tijdens de Tacx Tijdrit in Emmen al zijn goede tijdritvorm zien door achter een ongenaakbare Dion Beukeboom naar de tweede plaats te snellen.

Hij hoopt nu dat hij namens Nederland mag uitkomen op het EK. “Mijn gemiddelde van bijna vijftig kilometer per uur lijkt me ook daar wel competitief. Maar ik kijk nog niet naar het EK of het NK op de weg, ik ga eerst even van deze zege genieten.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2018 15:04
Knappe prestatie! Mag er naast Jos van Emden nog iemand naar het EK?

Wat moet ik mij trouwens voorstellen van het leven van een monnik? Ben serieus benieuwd hoe een dag/een week van Hartthijs er dan uit zag. Is dat zo extreem vergeleken een normale trainingsperiode?
27 juni 2018 15:49
@Baik-Baik

Ik denk dat het niet zo extreem is vergeleken met een andere periode, maar wel qua mentaliteit gewoon aan niets anders denken dan dat ene moment
27 juni 2018 16:04
Goed gedaan Hartthijs! Opnieuw een flinke bonk op de poort naar een profcarrière.

@Baik-Baik
Hij heeft het onrustige uitgaansleven in Kollum achter zich gelaten en is op stage gegaan in Gerkesklooster en op Schiermonnikoog. ;-)
Maar serieus, hij wil misschien een extra signaal afgeven dat hij klaar is voor een profbestaan.
27 juni 2018 16:36
Leven als een monnik, toe maar. Wat zou de jeugd daar tegenwoordig onder verstaan...
27 juni 2018 18:50
Geen Netflix of Youtube en maximaal 2 uur per dag voor instagram...
27 juni 2018 22:42
@AndriesW
Dan heeft hij dat met Dylan van Baarle gedaan, want die was ook al te snel voor iedereen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.