Henao: ”Ik ken mijn taak in de Giro”
vrijdag 26 april 2013 om 11:50

Henao: ”Ik ken mijn taak in de Giro”

Sergio Henao

foto: Sirotti

Sergio Luis Henao is een van de luitenanten die Bradley Wiggins naar een eerste Giro-zege moet loodsen. De talentvolle Colombiaan, dit seizoen al tweede in de Waalse Pijl, kent zijn rol binnen de ploeg en laat bij Biciciclismo zijn licht schijnen op de aankomende Ronde van Italië en zijn tot dusverre goede eerste seizoenshelft.

Henao weet wat hem te doen staat gedurende de drie weken in Italië. ”Er is geen twijfel wie de leider binnen ons team is. Wiggins en Froome zijn onze twee kopmannen voor de grote rondes, en Uran en ik zullen onze taken uitvoeren. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Als de kans zich voordoet om zelf voor een etappezege te gaan zal ik die aangrijpen. Het moet echter niet ten koste gaan van de kansen op de roze trui.”

Over de concurrentie is de Colombiaan duidelijk. ”Het zal een moeilijke Giro worden. Wiggins zal sterke concurrentie ondervinden van onder meer Nibali, Evans en Samuel Sanchez. Hierdoor wordt het alleen maar een grotere uitdaging om zegevierend uit de strijd te komen.”

De klimmer kijkt zelf met tevredenheid terug op zijn eigen eerste seizoenshelft, met onder meer podiumplaatsen in de Waalse Pijl en de Ronde van het Baskenland. ”De balans is zeer positief. Het belangrijkste zijn mijn twee overwinningen (in Algarve en Baskenland). Vorig jaar was ik vaak dichtbij de overwinning, maar dit seizoen heb ik de beruchte klik in mijn hoofd gemaakt. In de Waalse Pijl stuitte ik op een sterke Daniel Moreno, die op dat soort aankomsten bij de absolute wereldtop behoort. In de toekomst zou ik echter graag één van de drie Ardennenklassiekers winnen. Vooral Luik-Bastenaken-Luik is een droom.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.