Henderson beschuldigt Aru, Nibali reageert
vrijdag 24 april 2015 om 08:55

Henderson beschuldigt Aru, Nibali reageert

Greg Henderson heeft op Twitter uitgehaald naar Fabio Aru. De routinier van Lotto Soudal suggereert dat het Italiaanse talent problemen heeft met zijn biologisch paspoort en noemt dit de reden voor zijn afmelding voor de Ronde van Trentino.

Volgens Henderson speelt er meer. “Het is treurig om Aru ‘ziek’ te zien,” schrijft hij. “Ik hoop dat hij volgende keer ‘gezond’, oftewel clean,  terugkomt in onze sport”,  stelt hij. “Ik ben er ziek van. Binnen een paar dagen weet iedereen het. Waarom vals spelen?”,  vraagt de teleurgestelde renner zich af.

De 24-jarige Aru moest eerder deze week passen voor de Ronde van Trentino vanwege een maagvirus. Volgens Italiaanse media zou Vicenzo Nibali hierdoor de dubbel Giro/Tour weer overwegen.

Update 10:00
Henderson heeft inmiddels zijn excuses aangeboden:

Update 10:20
Ook Aru zijn ploeggenoot Vincenzo Nibali doet een duit in het zakje. Hij adviseert zijn landgenoot om een schadevergoeding te eisen. “Verontschuldigen is te gemakkelijk na een beschuldiging van dopinggebruik. Je moet om een vergoeding voor imagoschade vragen!!”, schrijft hij op Twitter.

RIDE Magazine
82 Reacties
Sorteer op:
24 april 2015 09:44
Aru reageert met een retweet waarin schande wordt gesproken van de tweet van Henderson en waarin wordt opgeroepen tot gerechtelijke stappen. Zou het trouwens per ongeluk zijn dat Henderson @fabaro in zijn tweet noemt en niet de bedoelde @FabioAru1 ?
24 april 2015 09:46
@Burn
Maar dan verschuift de vraag naar hoe die Deense journo het wist. Want ook hij heeft geen inzage in het bloedpaspoort van Aru.

Een link naar, daar heb je hem weer, Rolf Sörensen is dan gauw gelegd.
24 april 2015 09:47
Opmerking in een andere toppic, Wat ik altijd zo raar vind is dat er op WF vaak over Nederlandse wielrenners wordt gesteld hij is pas ... jaar, dus doet hij het niet slecht, of we mogen er nog niet teveel van verwachten, of zijn tijd komt nog wel; terwijl we het vervolgens geen bijzonderheid vinden dat een Kwiatkowski (ook pas 24) klassiekers wint en dat verwacht wordt dat N. Quintana de Tour de France gaat winnen en volgens mij zijn er zo nog wel wat voorbeelden van wat jongere buitenlandse renners.
Is de lucht of het eten in Nederland slechter ofzo ? Ik snap het in ieder geval niet..


maar nu snap ik het weer.
24 april 2015 09:51
@Justin Case
Nee, ik denk dat dat bewust is, op die manier worden de gerechtelijke stappen waar Aru nu al toe oproept (overigens: waarom dreigen met gerechtelijke stappen als je niks te verbergen hebt? Kom dan met een reactie dat je graag met Henderson in gesprek wil om uit te leggen dat er niks aan de hand is. Het is duidelijk dat Aru de bui al ziet hangen en meteen gaat dreigen om niet door andere collega's te worden beschuldigd) moeilijker. Overigens heeft Greg Henderson meteen iemand geretweet die wel het goede account van Aru gebruikt. Maar ja, dat is dan weer indirect, hij heeft het niet zelf getweet. Daar is volgens mij over nagedacht. Dat zou Aru ook moeten doen, nadenken.
En hij verschuilt zich ook nog eens heel laf achter Astana, ik hoop dat...
24 april 2015 09:57
Ik doelde erop dat er geen feiten genoemd worden, en dat op basis van geruchten gaan beschuldigen via de pers oncollegiaal is. Zodra er feiten zijn moet je je meteen hard uitspreken tegenover dit soort valsspelers.
24 april 2015 09:59
Die arme @fabaro1 krijgt nu flink wat beschuldigingen terwijl het waarschijnlijk niet eens een wielrenner is.

Zoals hierboven al door verschillende gezegd is het ook wel een zwaktebod om niet de echte naam te gebruiken. Als je dan toch zo nodig naar iemand wil uithalen, noem hem dan ook. Nog chiquer zou het zijn om het hem persoonlijk te vertellen, in de koers.
24 april 2015 10:00
@matthijs1978
In je eerste post heb je het over 'los van of het waarheid is of niet'. Nu geef je aan dat 'je je' (wie die je ook mag zijn) meteen hard mag uitspreken zodra er feiten zijn. Wat vind je (als in jij) nu precies?
24 april 2015 10:04
Ik vind het juist briljant dat hij @fabaro1 gebruikt, die Henderson mag dan minder hard fietsen, maar die gebruikt zijn hersenen tenminste. Benieuwd wat er de komende dagen/tijd gaat gebeuren...
24 april 2015 10:05
Overigens biedt Henderson nu alweer zijn excuses aan voor het te vroeg trekken van conclusies...vage actie.
24 april 2015 10:10
Even contact gehad met zijn advocaat en een spijttweet de wereld in. En over een paar maanden horen we waarom we Aru nergens meer in koers zien...
24 april 2015 10:10
Overigens ook weer een column van Thijs Zonneveld over Astana. Mooi dat hij alle feiten nog eens zo duidelijk opsomt, jammer dat hij aangeeft dat de UCI er een rommeltje van maakt. Volgens mij staat de licentiecommissie los van het overige deel van de UCI en geeft deze uitspraak van de licentiecommissie dus niks aan over wat Cookson vindt. Sterker nog de UCI heeft er voor gezorgd dat Astana de afgelopen maanden in het beklaagdenbankje heeft gezeten. Als ze echt niks aan Astana wilden doen, dan waren ze daar niet aan begonnen. Een journalist moet wel de feiten van gevoel kunnen scheiden, dat is Thijs niet echt gelukt deze keer.
24 april 2015 10:15
arggg, jammer die retweet van Henderson! Toch benieuwd of dit nieuws een staartje krijgt. Die 2 zijn in ieder geval geen vriendjes meer, al zullen ze in bergetappes toch zelden naast elkaar fietsen :)
24 april 2015 10:20
Verontschuldiging van Henderson naar Aru. https://twitter.com/Greghenderson1/status/591511718712324096
24 april 2015 10:23
Ook dit lijkt weer een weloverwogen tweet. De beschuldiging is al geplaatst, het is duidelijk dat Aru en Astana weer een volgende tik erbij hebben. Maar Henderson zal geen trek hebben in een juridisch steekspel.
Ik zou zeggen, als Astana en Aru niks te verbergen hebben, maak dan het biologisch paspoort openbaar, in plaats van meteen te gaan dreigen met juridische stappen.
24 april 2015 10:24
Ook Nibali bemoeit zich ermee, die vindt de (al dan niet gemeende) excuses van Henderson te makkelijk en vindt dat de imagoschade moet worden vergoed.
24 april 2015 10:28
Heel apart dit. :)
24 april 2015 10:29
Tja. Misschien probeert Henderson iedereen wel op een dwaalspoor te zetten en gebruikt ie zelf.
24 april 2015 10:29
@Spruch
Zonneveld heeft compleet gelijk dat de UCI dit verprutst heeft. Natuurlijk wilden ze Astana eruit bonjouren, maar dan moest dit wel juridisch gegrond zijn. Al die kosten gemaakt voor niets, en ze staan voor aap. Zelfde met Verdruggen en zijn brief aan Cookson, waarin de geloofwaardigheid van het CIRC-rapport compleet vermorzeld wordt. Voorlopig is Cookson geen haar beter dan zijn voorgangers.
24 april 2015 10:34
@albertooo
Verdruggen? Bewuste verbastering?
Cookson is qua intentie wel een betere voorzitter maar hij mist duidelijk de bestuurlijke kwaliteiten in het wespennest van de UCI. Tot nu toe roept hij veel dingen zonder deze uiteindelijk waar te maken en wordt hij zowel intern als extern constant teruggefloten.

Zijn pogingen om verdachte ploegen uit te sluiten worden geblokkeerd door de eigen ondoorgrondelijke regels van de UCI. Pogingen om tot een hervorming van de koerskalender en de WT te komen stranden op de macht van de rijke ploegen en de organisaties de grootste koersen in handen hebben (met name de ASO). Het zou beter zijn indien hij achter de schermen veranderingen door probeert te voeren i.p.v. telkens voor gaas te gaan.
24 april 2015 10:37
Als iemand iets roept moet hij altijd zorgen dat het waar is, bij twijfel mond dicht houden. Er zijn duurbetaalde instanties voor om hier op te letten. Ga er van uit dat er niets aan de hand is maar de schade is enorm van deze roddels, levert alleen maar verliezers op jammer.
24 april 2015 10:39
Hendo, wordt het ook niet eens tijd jezelf uit te spreken tegenover je oude werkgever? Je weet wel, die goeie ouwe tijd toen je nog een wiel en een duw kreeg van een latere tour winnaar die toen nog geen berg kon beklimmen zonder aan de motor te hangen...
24 april 2015 10:50
Nou dat wordt een leuke Giro voor Henderson zo. Er zullen vast wat pomodores voor hem klaar liggen.

Hij zal daar zijn kopman VDB mogen ondersteunen trouwens, echt zo'n toonbeeld van een schone sport.
24 april 2015 11:01
@Spruch: ik vind het nogal raar om na een ongefundeerde beschuldiging via twitter meteen allerlei privacy-gevoelige informatie vrij te geven. Sowieso zullen allerlei figuren daar weer de wildste interpretaties op loslaten en schiet je daar dus niet veel mee op.
24 april 2015 11:18
Ach , ik riep vorig jaar al constant dat het verhaal Aru Aru niet klopte. Onmenselijke progressie door in alle grote rondes aan de top drie dertigers te blijven kleven, en soms te versnellen naar de finish toe.
Henderson heeft wellicht veel "inside" information en is goed dat hij eens uit de school klapt. Anders blijven we valsspelen. En waar rook is is wellicht ook veel vuur!
(En dat gezeur van sommige over feiten werd ook steeds gezegd van 1999 t/m 2011 ter verdediging van Lance Armstrong! - Henderson roept echt niet zomaar iets uit niets over een collega, wat zou hij daar mee winnen als het niet waar is?)
24 april 2015 11:25
@orakel
Mijn gedachte ook: Henderson is de secret pro!
Volgens mij zegt hij dit niet voor niks, die weet echt wel wat er speelt in het peloton.

@dumoman
Dumoulin is ook nog jong maar behoort al tot de wereldtop in het tijdrijden. Wat goed is komt snel. Bij Kwiat, Dumoulin, Quintana en anderen heb ik daar weinig vraagtekens bij; juist omdat er (minder) kan worden gebruikt kun je jonger eerder competitief zijn in het huidige peloton.

Aan de andere kant: Aru heb ik vanaf begin vreemd gevoel bij gehad. Ondanks zijn enorme magerte vond ik het toch 'opmerkelijk' zijn uithalen.. We gaan het zien. Als er echt een probleem is, pakt Cookson/UCI dat dankbaar op neem ik aan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.