Henderson beschuldigt Aru, Nibali reageert
vrijdag 24 april 2015 om 08:55

Henderson beschuldigt Aru, Nibali reageert

Greg Henderson heeft op Twitter uitgehaald naar Fabio Aru. De routinier van Lotto Soudal suggereert dat het Italiaanse talent problemen heeft met zijn biologisch paspoort en noemt dit de reden voor zijn afmelding voor de Ronde van Trentino.

Volgens Henderson speelt er meer. “Het is treurig om Aru ‘ziek’ te zien,” schrijft hij. “Ik hoop dat hij volgende keer ‘gezond’, oftewel clean,  terugkomt in onze sport”,  stelt hij. “Ik ben er ziek van. Binnen een paar dagen weet iedereen het. Waarom vals spelen?”,  vraagt de teleurgestelde renner zich af.

De 24-jarige Aru moest eerder deze week passen voor de Ronde van Trentino vanwege een maagvirus. Volgens Italiaanse media zou Vicenzo Nibali hierdoor de dubbel Giro/Tour weer overwegen.

Update 10:00
Henderson heeft inmiddels zijn excuses aangeboden:

Update 10:20
Ook Aru zijn ploeggenoot Vincenzo Nibali doet een duit in het zakje. Hij adviseert zijn landgenoot om een schadevergoeding te eisen. “Verontschuldigen is te gemakkelijk na een beschuldiging van dopinggebruik. Je moet om een vergoeding voor imagoschade vragen!!”, schrijft hij op Twitter.

RIDE Magazine
82 Reacties
Sorteer op:
24 april 2015 11:29
Nibali heeft in ieder geval de Armstrong methode snel eigen gemaakt. Direct in de aanval als iemand iets over je durft te zeggen. Een duidelijke uitleg waarom je ziek bent geweest en aangeven dat je niet van dergelijke beschuldigingen gediend bent lijkt mij een veel normalere reactie. Hebben die Astana Italianen niet door dat zij wellicht iets meer moeten uitleggen als er rare waarden in het bloedpaspoort staan?
24 april 2015 11:44
@52voor
Dus ze moeten volgens jou met een uitleg komen, die meteen verraadt dat hun BP niet in orde is? Ook een vreemde logica :S
24 april 2015 11:51
Ik kan niet geloven dat GH een beschuldiging de wereld in tweet zonder meer dan sterke vermoedens. vooral omdat hij best veel bijval kreeg direct van mensen gelieerd aan de wielersport.
24 april 2015 11:54
Italië is het land met de meeste advocaten, er zijn daar meer advocaten dan in Frankrijk, Engelamd en Duitsland tezamen. Daar sleep je iemand voor het minste of het geringste al voor de rechter. Van uit Italiaans perspectief zal deze reactie van Aru en Nibali wellicht normaal zijn. Toch is het vreemd dat als je niks te verbergen hebt, je niet gewoon aangeeft dat je graag in gesprek gaat en uitleg geeft ipv onmiddellijk te dreigen met juridische stappen. Dat Nibali zich er mee bemoeit, lijkt me zeer onverstandig. Niet slim, want op deze manier wordt hij betrokken bij dit akkefietje en als in de toekomst zou blijken dat Aru heeft gebruikt, zullen er meteen vingers ook zijn kant op gaan wijzen. Twitter is voor sommigen toch niet het meest handige communicatiemiddel.
24 april 2015 11:56
@wiebipedia: helemaal mee eens. Ook als je de progressie van Aru bekijkt is het gewoon ongeloofwaardig allemaal wat hij vorig jaar deed vind ik.
Ik dacht toen en denk nog steeds dat er een luchtje aan zit, al krijgt hij als niets bewezen is uiteraard het voordeel van de twijfel.

Vorig jaar 3e in de Giro, 5e in de Vuelta, over die twee rondes nog 3 ritzeges verspreid.

Ook nog 9e in Lombardia.

2013: Giro 42e. Voor de rest alleen een goede Trentino met een 4e plaats. Verder nergens iets gewonnen. Montreal en Quebec rond de 80e plaats gereden ook.
24 april 2015 12:00
@albertooo
Als hij niks heeft gedaan, dan kan hij toch gewoon aangeven wat hij dan wel heeft gedaan wat maakt dat zijn bloedpaspoort anders is dan normaal? Wellicht dat er aanwijsbare redenen zijn waarom er iets anders is in het bloedpaspoort. Daarvoor heb je geen juridische stappen nodig.
24 april 2015 12:01
Op internet zie je dat meer van zo'n toevallige ziektes worden besproken, zoals dat Vanendert al 3 jaar op rij vlak voor de Ardennen klassiekers 'ziek' is.
24 april 2015 12:02
@orakel en coldeportes
Als Henderson de Secret Pro is, had hij beter onder dat alias deze beschuldiging de wereld in geslingerd. Wel lef, dat dan weer wel.

omerta doorbreken +1
met de vinger wijzen -1

Henderson is een veteraan, weet ook vast wel wat smeuïge details over zijn tijd bij T-Mobile en Sky. Of over zijn huidige ploegmaats of landgenoten... maar daar komt hij niet mee.
24 april 2015 12:06
Die Henderson rijdt al een tijdje geen deuk meer in een pakje boter. Dat was in het verleden toch anders ... Hij klinkt mij ook als een spijtoptant, die zijn t meest fanatiek anti...
24 april 2015 12:08
@greg4ever: misschien omdat hij alweer 39 is??
24 april 2015 12:09
Fijne reactie van Nibali - meteen met een advocaat dreigen. Dat werkte voor Armstrong in het verleden ook altijd. En laatst voor Fuglsang ook...
24 april 2015 12:10
Past prima in de Astana werkwijze: nooit binnen competitie gebruiken. Altijd erbuiten. Deed Armstrong eigenlijk al. Al die mannetjes worden als ze jong zijn geprept met anabolen.

Prima dat die omerta eens doorbroken wordt.
24 april 2015 12:12
@wiebipedia
Van wie kreeg Henderson precies bijval?

@Timocycling
Aru was bij de beloften al een topper. En eindigde in zijn eerste Giro ondanks ziekte en valpartijen 5e in de laatste bergrit. Als je zo redeneert zit er aan ieder talent wel een luchtje. Niet dat hij per se schoon is, maar hij verdient niet meer wantrouwen dan zijn generatiegenoten.

@Spruch
Er is officieel nog niks met Aru's BP aan de hand...
24 april 2015 12:19
Onsmakelijke tweet:/ schorsen die kerel, zo ga je niet met collega's om. Als hij iets weet wat wij niet weten, gooi het dan op tafel. Dit slaat nergens op
24 april 2015 12:20
@Albertooo
Ik reageer op jouw:
Quote:
Dus ze moeten volgens jou met een uitleg komen, die meteen verraadt dat hun BP niet in orde is?


Ze kunnen ook met een gewone uitleg komen als er niks aan de hand is. Dreigen met juridische stappen is onnodig als je overtuigd bent van je onschuld.
24 april 2015 12:22
Cyclingnews spoke to Henderson with the Lotto Soudal rider adding that, “It was just me jumping to conclusions and I can’t do that. It’s ridiculous. It does the sport no good and I’ll speak to his manager and apologise. The information came from sources and it got me angry at the time. It was an angry and unsubstantiated Tweet, that’s exactly what it was.”
24 april 2015 12:30
Het is in ieder geval wel duidelijk wat het imago van Astana binnen het peloton is. En dat ook de renners Aru, Nibali en noem ze allemaal maar op met argusogen bekijken.
24 april 2015 12:42
@ Escapados: de boodschap is dus: ik denk het nog steeds. Maar had het niet moeten zeggen. Want ik kan het niet hardmaken.

Precies wat Kriekeljon zegt: Astana staat er goed op in het peloton
24 april 2015 12:43
Zalig van Henderson! Hij durft tenminste (samen met Kittel) zeggen waar het op staat!
Astana moet eruit! Schandalige beslissing van de UCI.
Alleen was een tweet misschien niet de beste keuze als communicatiemiddel
24 april 2015 13:15
@John Bidon
Eindelijk eens iemand die Vanendert noemt. Ik wil niet te veel off-topic gaan, maar is het niet common knowledge dat Jelle doping heeft gebruikt/nog steeds gebruikt? Veel te wisselvallig, met als toppunt de tour van een paar jaar geleden waarin hij opeens met de vijf beste klimmers meekon.
24 april 2015 13:20
@Robert Breekink
Wisselvalligheid en constante topvorm worden inwisselbaar gebruikt om renners verdacht te maken.
24 april 2015 13:31
En daar valt wat voor te zeggen. We hebben niet te maken met één soort doping dat maar op één manier kan worden gebruikt.

Feit is dat Jelle niet meer in de buurt is gekomen van zijn prestatie in de tour van 2011, afgezien van wat ereplaatsen in de Ardense klassiekers. Op de langere klimmen behoorde hij toen opeens tot de wereldtop. De timing was toen ook perfect: Jurgen viel uit en Jelle stond er.

Maar laten we het weer over Aru hebben.
24 april 2015 13:33
Als iemand een tweet de wereld in stuurt in de trant van "Greg Henderson heeft een dopingverleden", zal Henderson dan ook moeten bewijzen dat hij onschuldig is?
24 april 2015 13:37
@Alberto
als je op GH's tweet klikt kan je zien wie er allemaal gereageerd hebben
24 april 2015 13:48
Is het toevallig dat renners te kust en te keur afzeggen voor een ronde, zelfs gesneden bij het aardappelschillen volstaat al. Of een virus of een verkoudheid. Ouintana reed Baskenland ondanks hooikoorts en presteerde daardoor matig voor zijn doen maar reed hem wel uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.