Hermann Pernsteiner soleert naar zege in GP Lugano
foto: Sirotti
zondag 3 juni 2018 om 17:16

Hermann Pernsteiner soleert naar zege in GP Lugano

Er werd vandaag ook in Zwitserland gekoerst. De 72e editie van de GP Lugano is gewonnen door Hermann Pernsteiner. De 27-jarige Oostenrijker van Bahrain Merida won na een knappe solo, voor Kristian Sbaragli en zijn ploeggenoot Enrico Gasparotto.

Voorafgaand aan de Ronde van Zwitserland konden renners als Enrico Gasparotto, Diego Ulissi en Damiano Cunego al kennis maken met de Zwitserse wegen. Op het programma stond namelijk de 72e editie van de GP Lugano, vorig jaar gewonnen door de Italiaan Iuri Filosi.

Over een afstand van ruim 185 kilometer moesten de renners acht rondes afwerken nabij het meer van Lugano, met de Gentilino (1,75 km á 6,6%) en de Agra (5,7 km á 4,6%) als scherprechters. Omstreeks 11:30 gaf de organisatie aan 115 renners het groene licht om koers te maken.

Pernsteiner en Sbaragli met vlucht naar de glorie, peloton dunt stelselmatig uit 
En koers kregen we, want op de veeleisende omloop moesten veel renners al vroeg afhaken. De eerste avonturiers die de nodige vrijheid kregen waren Bahrain Merida-coureur Hermann Pernsteiner en de voor Israel Cycling Academy uitkomende Kristian Sbaragli. De twee aanvallers hadden na vijf rondes een voorsprong van een kleine minuut op een uitgedund peloton.

Oostenrijker soleert naar de overwinning
Met iets meer dan twintig kilometer te gaan besloot Pernsteiner om solo te gaan. Sbaragli stribbelde aanvankelijk tegen, maar moest toch lijdzaam toezien hoe zijn metgezel bij hem wegreed. De achtervolgende groep reed meerdere minuten in het krijt, waardoor de Oostenrijker onbedreigd naar de zege kon snellen.

Uiteindelijk wist Sbaragli een tweede plaats uit de brand te slepen, voor Enrico Gasparotto, die hiermee het feestje voor Bahrain Merida compleet maakte. Opvallend; er eindigden maar liefst negen(!) Italianen in de top-10.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2018 17:25
Naast die 9 Italianen in top 10 ook 5 man van bahrein media in top 8
3 juni 2018 17:35
Dit is volgens mij de eerste keer dat ik Antonio Nibali een uitslag zie rijden. Zegt dat iets over het niveau hier of heeft een een stap vooruit gemaakt?
3 juni 2018 17:35
Helaas finishten de 9 Italianen allemaal na een Oostenrijker.
3 juni 2018 17:41
Goed bezig die Pernsteiner in zijn eerste seizoen op de weg!
3 juni 2018 20:20
Antonio is geen prutser meer, net als juraj sagan inmiddels ook een prima knecht is.
3 juni 2018 22:35
Hij heeft inderdaad wel een stapje gemaakt ten opzichte van vorig jaar.
4 juni 2018 00:13
En slechts één Zwitser gefinished.
Zag een DNF staan bij Jan-André Freuler, neefje van Urs, maar heeft nog geen snor.
In Boucles de la Mayenne een DNF van Francesco Bettini, neefje van Paolo.

Mooi parcours, koers met historie. Iets zwaarder deelnemersveld zou mooi zijn.
4 juni 2018 05:47
Van degenen die finishten was 69% Italiaan. Zo bezien is 9/10 in de top 10 nog steeds wel veel maar niet zo heeel bijzonder.
Dat er maar 29 finishten is misschien nog wel het bijzonderst.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.