“Hij stopte op een hoogtepunt, ik met een ontgoocheling”
donderdag 11 september 2008 om 19:01

“Hij stopte op een hoogtepunt, ik met een ontgoocheling”

Jan Ullrich, jarenlang de rivaal van Armstrong, reageerde vandaag op het nieuws dat zijn vroegere concurrent weer op de fiets wil stappen. “De anderen zullen zich schrap moeten zetten.”

“Ik had dit niet echt verwacht, maar ik vind het goed,” zo oordeelt ‘der Jan’ in het Duitse boulevardblad Bild. Zelf heeft hij geen behoefte aan een terugkeer, zo geeft hij aan. “Ik heb er eigenlijk nog niet echt over nagedacht. Maar nu kom ik niets tekort, ik ben gelukkig. Je moet natuurlijk nooit nooit zeggen, maar het verhaal van Lance en mezelf is ook verschillend. Hij stopte op een hoogtepunt, ik met een ontgoocheling. Hoe dan ook wens ik Lance veel succes en ik zal in de komende dagen zeker contact met hem opnemen.”

Hij is dus zeer collegiaal tegen Armstrong, die extreme reacties heeft uitgelokt met de aankondiging van zijn plannen. Velen vragen zich af wat de reden ervan is, maar de 34-jarige Ullrich wenst hem vooral geluk. “Als hij echt aan de start van de Ronde van Frankrijk zal staan, dan maakt dit de wedstrijd een pak interessanter. De anderen zullen zich schrap moeten zetten want hij komt zeker niet terug om tweede te eindigen.”

Ullrich, de enige Duitser op de erelijst van de Tour (1997), eindigde liefst vijf keer op de tweede plaats in La Grande Boucle. Drie keer daarvan keek hij op naar Lance Armstrong.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.