Giro 2024: Israel-Premier Tech verliest liefst drie renners na baaldag
Voor Michael Woods zit de Giro er alweer op - foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 08:18

Giro 2024: Israel-Premier Tech verliest liefst drie renners na baaldag

Voor Israel-Premier Tech had de vijfde etappe in de Giro d’Italia niet slechter kunnen uitdraaien. De formatie zag woensdag maar liefst drie renners tegen de vlakte gaan. Michael Woods, Nadav Raisberg en Riley Pickrell blijken zelfs te gehavend om hun weg te vervolgen. De Israëlische ploeg is nu nog maar met vijf renners in koers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De vijfde etappe van de Giro d’Italia kende een spannende finale, maar werd helaas ook ontsierd door enkele valpartijen. Zo werd het peloton op goed 25 kilometer van de finish opgeschrikt door een vrij grote crash van een vijftiental renners. Bij de betreurden was klimmer Attila Valter (Visma | Lease a Bike) te zien, net als Tobias Foss (INEOS Grenadiers) en maar liefst drie renners van Israel-Premier Tech: Michael Woods, Nadav Raisberg en Riley Pickrell.

Alle renners konden hun weg vervolgen, maar pas aan de finish kon Israel-Premier Tech de schade opmeten. “Drie renners van onze ploeg zijn in de vijfde etappe tegen de grond gegaan”, meldt de formatie op X. “Jammer genoeg ging Nadav Raisberg hard onderuit en liep hij een gebroken handwortelbeentje op. Hij kan de koers dan ook niet voortzetten.”

Woods en Pickrell hebben geen breuken opgelopen, maar waren toch behoorlijk gehavend. Later bleek dat Woods ook last heeft van een lichte hersenschudding en dus neemt de ploeg geen enkel risico. “Uit voorzorg hebben we besloten om Michael uit koers te halen. Hij zal vandaag naar huis reizen, om daar verder te herstellen.” Pickrell vertoont ook mogelijke symptomen van een lichte hersenschudding en wordt dan ook uit koers gehaald.

De Giro d’Italia heeft inmiddels al afscheid moeten nemen van elf renners. We konden eerder al de opgaves noteren van Robert Gesink, Simon Carr, Eddie Dunbar, Torstein Træen, Bram Welten, Biniam Girmay en Adrien Petit. Vandaag kwam daar ook nog een DNS van de Duitse klimbelofte Florian Lipowitz bij.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.