Hofland baalt na zesde plek in Peking: “Ik raakte ingesloten”
vrijdag 10 oktober 2014 om 14:47

Hofland baalt na zesde plek in Peking: “Ik raakte ingesloten”

Moreno Hofland kwam namens Belkin in de eerste etappe van de Tour of Beijing niet verder dan een zesde plaats. De Roosendaler zat in de ultieme finale geïsoleerd en raakte vervolgens ingesloten in de sprint. “Ik voelde me goed, maar kon in de laatste driehonderd meter niet volle bak gaan. Daar baal ik van”, foetert Hofland in een persbericht van de ploeg.

Verhoeven: “Moreno miste vier man”
Ook ploegleider Nico Verhoeven stelde vast dat Hofland er alleen voorstond in de slotfase. “We konden in de finale niet doen wat we wilden, omdat Graeme Brown en Dennis van Winden door pech waren teruggevallen in een groep van ongeveer veertig geloste renners. Ook Barry Markus en Nick van der Lijke zaten daar. We misten daardoor vier man om Moreno te steunen.”

Zaterdag op herkansing
Na de gemiste kans van vandaag, probeert Belkin het zaterdag opnieuw. Waarschijnlijk draait het weer uit op een massasprint, daar de finale vlak is. “De etappe van morgen is iets makkelijker. Laat ik het zo zeggen: de kans op een massasprint is iets groter. Als onze mannen niets tegenkomen, kunnen we in de finale wat meer doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.