‘Holczer volgt Tchmil op als manager Katusha’
woensdag 24 augustus 2011 om 21:53

‘Holczer volgt Tchmil op als manager Katusha’

Hans-Michael Holczer wordt de nieuwe manager van de Russische WorldTour-ploeg Katusha Team. Althans, dat meldt Cyclingnews. De Duitser zou zo de opvolger worden van de Moldavische Belg Andrei Tchmil, die een functie als president van de Europese Wielerunie ambieërt.

Holczer was in het verleden jarenlang manager van de Duitse Gerolsteiner-ploeg, maar deze formatie viel eind 2008 uit elkaar na geteistert te zijn door dopinggevallen rond onder meer Bernard Kohl en Stefan Schumacher. Bij Katusha moet Holczer zich bezig gaan houden met de dagelijkse leiding van het team, samen met de nieuwe sportieve manager Valerio Piva. Tchmil zou wel de hoogste baas van de ploeg blijven.

De Moldaviër wil die functie gaan combineren met het presidentsschap van de Europese Wielerunie. Dat zou automatisch betekenen dat hij zitting neemt in het managementcomité van de Internationale Wielerunie UCI. Volgens Cyclingnews ziet Tchmil dit als een eerste stap naar het presidentschap van die laatsgenoemde organisatie. Die functie wordt momenteel bekleed door de Ier Pat McQuaid.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.