Home Solution-Soenens wordt Team Elevate p/b Home Solution Soenens
Brecht Stas won in 2019 de Ronde van Limburg namens Home Solution-Soenens - foto: Cor Vos
dinsdag 18 januari 2022 om 13:31

Home Solution-Soenens wordt Team Elevate p/b Home Solution Soenens

Home Solution-Soenens, de formatie van managers Bart Roosens en Philippe Soenens, gaat vanaf dit jaar verder onder de naam Team Elevate p/b Home Solution Soenens. De bedrijven Home Solution en Soenens blijven dus wel gewoon betrokken bij het project.

In 2015 werd Home Solution-Soenens opgericht. Met onder meer Kevin Hulsmans als ploegleider is het team de afgelopen jaren flink gegroeid. Met het sportmanagementbureau Squadra Sports Management van Dries Smets is daarom ook een samenwerking aangegaan en de ploeg besloot vorig jaar een aanvraag te doen bij de UCI voor een continentale licentie in 2022.

De formatie hoopt zoveel mogelijk jonge talenten op te leiden en vervolgens te laten doorstromen naar een hoger niveau. Nog een verandering: renners van Team Elevate p/b Home Solution Soenens koersen dit jaar weer op fietsen van het merk Isaac.

Voor ploegleider Hulsmans verandert wel wat. “Door het aanvragen van de continentale status, zullen we met onze renners een nog beter en internationaler programma kunnen afwerken. Onze kern zal iets afgeslankt worden naar een totaal van 14 tot 16 renners, waardoor we nog professioneler en intensiever met onze renners zullen kunnen werken op gebied van coaching, testing en de ontwikkeling van hun talenten”, aldus Hulsmans.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.