Hoogerland wellicht naar rechter voor schadevergoeding val
dinsdag 26 juni 2012 om 13:07

Hoogerland wellicht naar rechter voor schadevergoeding val

foto: Sirotti

Een jaar lang wacht Johnny Hoogerland inmiddels op een antwoord op zijn verzoek om schadevergoeding nadat hij in de Tour de France 2011 door een volgauto werd aangereden. Vandaag verloopt de deadline die door hem, zijn manager Aart Vierhouten en advocate Marjan Olfers is gesteld. Daarna volgt wellicht de gang naar de rechter.

het NUSport Magazine schrijft dit in een artikel. Het ‘kamp-Hoogerland’ probeert al een jaar lang overeenstemming te bereiken met de ASO, de organisator van de Tour de France, en Euromedia, een facilitair bedrijf voor de Franse televisiemaatschappij TF2. Het spreekwoordelijke kastje en bijbehorende muur zijn inmiddels echter al herhaaldelijk bezocht.

Hoogerland zou volgens zijn advocaat kampen met ‘slapenloosheid, rugpijn en stemmingswisselingen’. Juridische en medische kosten, plus inkomstenderving, zouden vergoed moeten worden. Tot nu toe biedt Euromedia echter geen oplossing en wijst het alleen naar anderen. Vierhouten geeft aan dat er een boven- en ondergrens is van het bedrag dat Hoogerland als schadevergoeding wil zien.

Ook Juan Antonio Flecha, een ander slachtoffer van de valpartij, heeft onafhankelijk van Hoogerland een schadevergoeding geëist van Euromedia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.