Hoogland twijfelt over deelname WK Baanwielrennen door nierproblemen
foto: Sirotti
dinsdag 4 april 2017 om 16:02

Hoogland twijfelt over deelname WK Baanwielrennen door nierproblemen

Jeffrey Hoogland is er niet zeker van dat hij volgende week gaat starten op het WK Baanwielrennen. De spurtbom van de Nederlandse baanselectie kampt met een bijzondere nieraandoening. Hoogland reist wel af naar Hongkong, maar pas daar beslist bondscoach René Wolff of Hoogland in actie komt. Dat meldt de NOS.

‘Verstopte’ nieren
De Europees kampioen sprint van 2015 werd in het weekend van 11 en 12 maart wakker met hevige rugpijn. Bij de huisartsenpost dacht men eerst aan nierstenen, maar bij nader onderzoek was er meer aan de hand. “Het bleek dat er sprake was van te veel spierafbraak in mijn nieren. Er zit een soort van filter in mijn nieren en die raakte verstopt.” Hoogland begon te hard met trainen na een lange rustperiode. De afvalstoffen die zijn lichaam produceerde, konden zijn nieren niet snel genoeg verwerken.

Vraagtekens
Het WK Baanwielrennen gaat op 12 april van start, maar het is dus nog maar de vraag of Hoogland er in actie komt. “Ik heb een week lang in het ziekenhuis onder de morfine gelegen. Ondertussen lag ik aan het infuus. Ik moest veel drinken en plassen om de nieren door te spoelen. […[ Ik geloof niet dat ik er volledig vanaf ben. Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk te drinken en te plassen en zoals het er nu naar uitziet, zijn de bloedwaardes weer normaal. Maar het gaat wel ten koste van mijn vorm.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
4 april 2017 22:58
"Het bleek dat er sprake was van te veel spierafbraak in mijn nieren." . Erg opmerkelijk aangezien er geen spieren in de nieren zitten (afgezien van die rond de kleine vaten). Waarschijnlijk bedoeld hij dat er door een te hoge afbraak van spiereiwit er een verstopping/ontsteking van zijn glomeruli(filtertjes) is ontstaan.
5 april 2017 10:11
Aan de morfine en het infuus lijkt me geen gezonde voorbereiding op een WK, lekker laten schieten dus. Totaal onnodig om je gezondheid als 24-jarige op het spel te zetten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.