“Hushovd hoeft niet te vrezen voor Tourdeelname”
vrijdag 12 augustus 2011 om 20:10

“Hushovd hoeft niet te vrezen voor Tourdeelname”

foto: Sirotti

Thor Hushovd hoeft dan toch niet te vrezen dat hij volgend jaar zal gepasseerd worden voor de Ronde van Frankrijk. Cadel Evans, de kopman van Hushovds werkgever voor volgend jaar BMC, zei vandaag dat hij geen sprinter in de ploeg wilde tijdens de Tour, maar Ochowicz ziet geen strijdende belangen als Hushovd meedoet aan de Tour.

“Cadels woorden zijn misschien verkeerd geïnterpreteerd”, nuanceert teammanager Jim Ochowicz in een reactie bij VeloNation. “Cadel is uiteraard de kopman, en ons doel is om onze Tourzege te verdedigen. Daarom zullen we inderdaad geen sprinter selecteren. Maar wij beschouwen Thor niet als rasspurter, à la Cavendish, Greipel of Petacchi.”

“Daarmee bedoel ik niet dat Thor geen kansen heeft om een rit te winnen”, voegt Ochowicz daar aan toe. “Hij gaat gewoon geen treintje voor zich krijgen, en de ploeg zal zeker niet de hele dag op kop van het peloton moeten rijden. Dit jaar won hij twee ritten in de ontsnapping, en de tacktiek voor volgend jaar zal er ongeveer ook zo uitzien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.