Iglinskiy en Lutsenko missen Giro d’Italia door visumproblemen
dinsdag 6 mei 2014 om 14:20

Iglinskiy en Lutsenko missen Giro d’Italia door visumproblemen

Maxim Iglinskiy

foto: Sirotti

Astana rijdt de Giro d’Italia dit jaar met slechts één renner uit Kazachstan. Maxim Iglinskiy (foto) en Alexey Lutsenko moeten ‘La Corsa Rosa’ missen vanwege visumproblemen. Dat vertelt teambaas Alexandr Vinokourov op de site van de ploeg. Zij worden vervangen door de Slovenen Janez Brajkovic en Borut Bozic.

Doordat de Giro in het Noord-Ierse Belfast start, hebben de renners van buiten de Europese Unie een visum voor Groot-Brittannië nodig. Eerder had Team Colombia te maken met dezelfde problemen. Astana-manager Vinokourov laakt de gang van zaken. “Iglinskiy en Lutsenko hebben op 17 april hun paspoorten ingeleverd bij de Britse ambassade in Parijs voor het verkrijgen van een visum. Na twee weken hadden ze nog geen reactie. Ook de paspoorten waren nog niet terug. Daarom maken ze geen deel uit van de selectie en zijn ze gestrand in Nice, ver weg van hun familie in Kazachstan”, aldus Vinokourov.

Hij is teleurgesteld in de autoriteiten. “Beide renners hebben zich specifiek voorbereid op de Giro. We zijn teleurgesteld dat we ze niet op kunnen stellen. Van de Britse ambassade in Parijs horen wij niets. Dat is een groot contrast met de collega’s in Duitsland, die het visum van Andrey Zeits hebben verzorgd.”

Astana start de Giro met vijf Italianen. Michele Scarponi is kopman.

Selectie Astana voor Giro d’Italia 2014
flag-it Valerio Agnoli
flag-it Fabio Aru
flag-si Janez Brajkovic
flag-si Borut Bozic
flag-it Enrico Gasparotto
flag-es Mikel Landa
flag-it Michele Scarponi
flag-it Paolo Tiralongo
flag-kz Andrey Zeits

Selecties Giro d’Italia 2014
AG2R La Mondiale, Androni Giocatolli-Venezuela, Bardiani-CSF, Belkin, BMC, Cannondale, Europcar, FDJ.fr, Giant-Shimano, Katusha, Lampre-Merida, Lotto-Belisol,Movistar, Neri Sottoli, Omega Pharma-Quick Step, Orica-GreenEDGE, Team Colombia, Team Sky, Trek

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.